Makeutus Valion välipaloissa – sokeri, stevia, makeutusaineet

Valion välipalojen tuotevalikoimassa on eri tavoin makeutettuja tuotteita sekä kokonaan maustamattomia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valitse siis omaan ruokavalioosi sopiva maidon tärkeitä ravintoaineita sisältävä terveellinen välipala.

Luonnollinen makeus sokerilla

Kun Valion tuotteisiin kaivataan makeutta, käytetään tavallisimmin sakkaroosia, kotoisammin ilmaistuna sokeria. Sokeri korostaa esimerkiksi marjojen tai hedelmien makua jogurteissa. Valion valikoimasta löytyy runsaasti välipalavaihtoehtoja, joissa olemme kehittäneet reseptiä aloitettuamme sokerin vähennyksen maitopohjaisissa välipalatuotteissamme. Tuotteisiin ei ole lisätty keinotekoisia makeutusaineita.

Valion työ sokerin vähennyksessä jatkuu edelleen. Valion tavoitteena on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden sokeri vuoteen 2020 mennessä. Monien tuttujen tuotteiden reseptiä on kehitetty osana tätä työtä. Esimerkiksi Suomen suosituin jogurtti, Valiojogurtti®, uudistui syyskuussa 2016. Lapsille ja nuorille suunnatuissa Valio Play® jogurteissa on myös lapsille maistuvia makuvaihtoehtoja. 

Maustamaton välipala

Kaikki eivät kaipaa lisättyä makeutta, vaan haluavat nauttia välipalatuotteista ilman lisättyä sokeria ja makeutusaineita tai sitten rakentaa kokonaan itselleen mieluisen välipalan. Maustamaton tuote on hyvä pohja omanlaisen välipalan rakentamiselle, kun siihen lisää esimerkiksi marjoja, hedelmiä, mysliä, leseitä, hunajaa tai ripauksen sokeria. Voit valita Valion maustamattomista viileistä, jogurteista tai rahkoista itsellesi sopivan tuotteen.

Makeutusaineilla keveyttä

Keveyttä ja vähäistä energiamäärää arvostaville on välipalatuotteita, jotka on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla tai sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Esimerkiksi Valio Lumo™ proteiiniherkussa yhdistyy kuluttajien toivomat ominaisuudet; runsaasti proteiinia eikä lainkaan lisättyä sokeria, mutta maku on silti lumoavan herkullinen. Tuotteet on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Kätevässä välipalassa mukana myös lusikka! Valio PROfeel® sarjassa on tarjolla sokeroimattomat proteiinirahkat ja proteiinijuomat, jotka on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla ilman lisättyä sokeria. Valio marjakeitto sokeroimaton ja Valio Hörppy mehujuoma tuoteperheessä on useita keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuja makuvaihtoehtoja, jotka sisältävät vähän energiaa ja hiilihydraatteja.

Stevia makeutuksessa

Stevioliglykosidit ovat luonnossa kasvavasta Stevia Rebaudiana Bertoni -kasvista valmistettu kaloriton makeutusaine. Valio tuotteissa stevioliglykosideja on käytetty yhdessä sokerin kanssa, sillä sokerin ja steviakasvista valmistetun makeutusaineen "stevian" yhdistelmällä tuotteisiin saadaan hyvä, makea maku. Stevioliglykosidien ja sokerin yhdistelmää on käytetty makeuttamaan yhtä Valion mehujuomaa.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi