Makeutus Valion välipaloissa – sokeri, stevia, makeutusaineet

Valion välipalojen tuotevalikoimassa on eri tavoin makeutettuja tuotteita sekä kokonaan maustamattomia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valitse siis omaan ruokavalioosi sopiva maidon tärkeitä ravintoaineita sisältävä terveellinen välipala.

Luonnollinen makeus vähemmällä sokerilla

Kun Valion tuotteisiin kaivataan makeutta, käytetään tavallisimmin sakkaroosia, kotoisammin ilmaistuna sokeria. Sokeri korostaa esimerkiksi marjojen tai hedelmien makua jogurteissa. Valion valikoimasta löytyy runsas valikoima vaihtoehtoja, joissa lisätyn sokerin määrää on vähennetty, ilman että tuotetta on makeutettu sen lisäksi muulla tavalla. Tuotteisiin ei ole lisätty keinotekoisia makeutusaineita.

Valion työ vähempisokeristen mutta hyvänmakuisten välipalojen parissa jatkuu edelleen. Suomen suosituin jogurtti, Valiojogurtti®, uudistui syyskuussa 2016. Kaikissa sarjan jogurteissa on nyt 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin maustettuihin jogurtteihin verrattuna mutta sama erinomainen maku. Lapsille ja nuorille suunnatuissa Valio Play® jogurteissa on 40 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin lasten jogurtteihin verrattuna. Myös lasten ja nuorten suosimissa Valio HÖRPPY™ mehujuomissa on 30 % vähemmän lisättyä sokeria verrattuna tavanomaisiin sokerimakeutettuihin mehujuomiin. Sekä aikuiset, että lapset pääsevät nauttimaan myös Valio Gefilus® sarjan mehuista, jotka sisältävät 30 % vähemmän lisättyä sokeria verrattuna tavallisiin lisättyä sokeria sisältäviin mehuihin.

Maustamaton välipala

Kaikki eivät kaipaa lisättyä makeutta, vaan haluavat nauttia välipalatuotteista ilman lisättyä sokeria ja makeutusaineita tai sitten rakentaa kokonaan itselleen mieluisen välipalan. Maustamaton tuote on hyvä pohja omanlaisen välipalan rakentamiselle, kun siihen lisää esimerkiksi marjoja, hedelmiä, mysliä, leseitä, hunajaa tai ripauksen sokeria. Voit valita Valion maustamattomista viileistä, jogurteista tai rahkoista itsellesi sopivan tuotteen.

Makeutusaineilla keveyttä

Keveyttä ja vähäistä energiamäärää arvostaville on välipalatuotteita, jotka on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla tai sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Esimerkiksi Valio Lumo™ proteiiniherkussa yhdistyy kuluttajien toivomat ominaisuudet; runsaasti proteiinia eikä lainkaan lisättyä sokeria, mutta maku on silti lumoavan herkullinen. Tuotteet on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Kätevässä välipalassa mukana myös lusikka! Valio PROfeel® sarjassa on tarjolla sokeroimattomat proteiinirahkat ja proteiinijuomat, jotka on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla ilman lisättyä sokeria. Valio marjakeitto sokeroimaton ja Valio Hörppy mehujuoma tuoteperheessä on useita keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuja makuvaihtoehtoja, jotka sisältävät vähän energiaa ja hiilihydraatteja.

Stevia makeutuksessa

Stevioliglykosidit ovat luonnossa kasvavasta Stevia Rebaudiana Bertoni -kasvista valmistettu kaloriton makeutusaine. Valio tuotteissa stevioliglykosideja käytetään yhdessä sokerin kanssa, sillä sokerin ja steviakasvista valmistetun makeutusaineen "stevian" yhdistelmällä tuotteisiin saadaan hyvä, makea maku. Stevioliglykosidien ja sokerin yhdistelmää on käytetty makeuttamaan muutamaa Valion marjakeitto ja mehujuoma tuotetta.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi