Makeutus Valion välipaloissa – sokeri ja eri makeutusaineet

Valion välipalojen tuotevalikoimassa on eri tavoin makeutettuja tuotteita sekä kokonaan maustamattomia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valitse siis itsellesi sopiva vaihtoehto laajasta valikoimastamme.

Luonnollinen makeus sokerilla

Kun Valion tuotteisiin kaivataan makeutta, käytetään tavallisimmin sakkaroosia, kotoisammin ilmaistuna sokeria. Sokeri korostaa esimerkiksi marjojen tai hedelmien makua jogurteissa. Valiolta löytyy vähemmän sokeria sisältäviä välipalavaihtoehtoja heille, jotka kaipaavat vähemmän makeaa makua ja toivovat vähempisokerisia vaihtoehtoja. Tuotteissa ei ole keinotekoisia makeutusaineita.

Valio aloitti vuonna 2015 sokerinvähennysohjelman, jossa on tavoitteena tarjota kuluttajille enemmän mahdollisuuksia vähempisokerisiin välipalavaihtoehtoihin - mausta tinkimättä. Vuonna 2017 Riihimäelle valmistunut moderni välipalatehdas mahdollistaa Valion ainutlaatuisen tuotekehitysosaamisen täysimääräisen hyödyntämisen tulevina vuosina. Valion työ sokerin vähennyksessä jatkuu edelleen. Valio tarjoaa välipalavalikoimassa erilaisia välipalavaihtoehtoja; myös maustamattomia, sokeroimattomia sekä vähemmän sokeria sisältäviä tuotteita. 

Maustamaton välipala

Kaikki eivät kaipaa lisättyä makeutta, vaan haluavat välipalatuotteet ilman lisättyä sokeria ja makeutusaineita. Tai osa kuluttajista haluaa koota itse mieluisen välipalan maustamattomasta tuotteesta lisäämällä siihen esimerkiksi marjoja, hedelmiä, mysliä, leseitä, hunajaa tai ripauksen sokeria. Voit valita Valion maustamattomista viileistä, jogurteista tai rahkoista itsellesi sopivan tuotteen.

Makeutusaineilla keveyttä

Keveyttä ja vähäisempää energiamäärää arvostaville on välipalatuotteita, jotka on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla tai sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Esimerkiksi Valio PROfeel® proteiinivanukkaissa ja pirtelöissä yhdistyy nämä kuluttajien toivomat ominaisuudet: runsaasti proteiinia eikä lainkaan lisättyä sokeria, mutta maku on silti herkullisen täyteläinen. Tuotteet on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Valio PROfeel® sarjasta löytyy myös sokeroimattomat proteiinirahkat ja proteiinijuomat, jotka on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla ilman lisättyä sokeria. Valio marjakeitto sokeroimaton ja Valio Hörppy mehujuoma tuoteperheessä on useita keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuja makuvaihtoehtoja, jotka sisältävät vähän energiaa ja hiilihydraatteja.


Energiatarpeesi