Valio poistaa varotoimenpiteenä myynnistä Valio Tuuti® äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita, joissa on parasta ennen -päiväys 14.6.2018. Pahoittelemme kuluttajille mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Lue lisää...

Piimä, maidon maanmainio pikkusisko

Herkullinen, virkistävä ruokajuoma vai eksotiikkaa isoäidin ajoilta? Piimästä ollaan montaa mieltä, mutta mielipiteiden takaa paljastuu terveellinen, luonnollinen ja monipuolinen juoma, joka sopii tämän päivän ruokatrendeihin.

Perinteikäs piimä

Piimällä on pitkät juuret suomalaisessa ruokaperinteessä. Piimässä on samoja arvokkaita ravintoaineita kuin maidossa, ja hapattamalla valmistetulla, hyvin säilyvällä juomalla oli tärkeä rooli ruokapöydässä niin arjessa kuin juhlassakin.

Maito on vähitellen korvannut piimän paikan, ja raikas ja hyvänmakuinen piimä unohtuu monen kauppalistasta. Piimä on kuitenkin edelleen hyvä valinta päivittäiseksi ruoka- ja välipalajuomaksi.

Lähiruokaa ja proteiinia samassa paketissa

Suomalaiset kaipaavat kiireisen arjen vastapainoksi selkeää, yksinkertaista ja terveellistä ruokaa, ja juhlapöydässä aitous, luonnollisuus ja puhtaus ovat valttia. Lisäaineeton piimä sopii sellaisenaan nykypäivän ruokatrendeihin.

Piimä vastaa mainiosti myös ravitsemustietoisten vaatimuksiin, sillä se sisältää proteiinia, D-vitamiinia ja kalsiumia. Rakenteeltaan maitoa paksumpi piimä on ruokaisaa, ja lempeästi hapan piimä virkistää mukavasti välipalahetkenä tai urheilusuorituksen jälkeen.

"Piimä vastaa mainiosti myös ravitsemustietoisten vaatimuksiin, sillä se sisältää proteiinia, D-vitamiinia ja kalsiumi"

Vaihtoehtoja jokaiselle

Piimän ystävillä on tavallisesti oma, erityinen suosikkinsa, ja valinnanvaraa riittää myös uusille piimänjuojille. Valio Gefilus® piimät sisältävät maailman tutkituinta maitohappobakteeria. Luomun suosijoille on oma piimänsä, vähärasvaiseen ruokavalioon sopii rasvaton piimä, ja laktoosittomaan ruokavalioon on omat vaihtoehtonsa.

Maustetut Valio Gefilus® piimät ovat vähemmän makea vaihtoehto esimerkiksi juotaville jogurteille, sillä lisättyä sokeria on vain 3,5 %. Maukas mustikkapiimä ja hedelmäinen mangopiimä sopivat mainiosti koko perheelle maistuvaksi välipalaksi.

Piirakkapohjaan piimää

Piimä on erinomainen ruokajuoma ja välipala, mutta myös monen kotikokin hyväksi havaitsema raaka-aine. Piimä sopii makeaan piirakkaan, kuten omenapiirakkaan, ja piimästä syntyvät maukkaat saaristolaissämpylät. Ruokaisa piimä on mainio pohja smoothie-tyyppisille juomille, kokeile vaikka banaani-mustaherukkapiimää. Kätevä kotikulinaristi voi kokeilla myös omatekoista tuorejuustoa. Piimästä on tosiaan moneksi!


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi