Rahka välipalana ja tuotteiden raaka-aineena

Maitorahka on monelle tuttu runsasproteiininen välipala, smoothien pohja tai rahkapiirakan täyte. Valion laajasta rahkavalikoimasta löytyy erilaisiin ruoanvalmistustarpeisiin sopivia rahkatuotteita kuin myös sellaisenaan syötäviä, maustettuja rahkoja.

Tiesitkö tätä: rahka on tuorejuusto

Lainsäädännöllisesti maitorahka kuuluu maitotuotteiden luokittelussa tuorejuustoihin. Viime vuosina tapahtunut rahkan lisääntynyt kulutus esimerkiksi välipalana onkin näkynyt tilastotiedoissa juustojen kasvaneena kulutuksena.  

Rahkan valmistus: erilainen maku erilaisella hapatteella

Maitorahkan valmistuksessa hyödynnetään tyypillisiä hapanmaitotuotteiden sekä juustonvalmistuksen menetelmiä. Erilaisilla hapatteilla saadaan kullekin tuotetyypille ominainen maku. Rahkojen valmistuksessa suositaan entistä enemmän miedompaa, vähemmän hapanta makua tuovia hapatteita. Valio pehmeä rahka on hyvä esimerkki uudemman tyyppisistä rahkoista, jotka sopivat miedon maun takia välipalakäyttöön myös sellaisenaan.

Runsaasti proteiinia ja erityisesti kaseiinia

Runsaasti proteiinia ja vähän rasvaa sisältävä maitorahka on oiva valinta välipalan pohjaksi niin liikkujalle, painonhallitsijalle kuin kasvavalle nuorelle. Rahka sisältää luontaisesti runsaasti maitoproteiinia, erityisesti kaseiinia. Mitä merkitystä tai eroa eri maitoproteiineilla sitten käytännössä on? Lue lisää proteiinista >

Kaseiiniproteiini imeytyy hitaasti ja tasaisesti antaen lihaksille niiden tarvitsemia rakennusaineita pidemmällä aikavälillä kuin heraproteiini.

Rahkaopas auttaa löytämään sopivan rahkan jokaisen makuun ja tarpeeseen

Kokosimme pienen rahkaoppaan, jonka avulla voit löytää sopivan proteiininlähteen, sallitun herkun tai ruoanlaittoon sopivan rahkan.

Tutustu kätevään rahkaoppaaseen >


Energiatarpeesi