Rahka välipalana ja tuotteiden raaka-aineena

Maitorahka on monelle tuttu runsasproteiininen välipala, smoothien pohja tai rahkapiirakan täyte. Valion valikoimasta löytyy erilaisiin ruoanvalmistustarpeisiin sopivia rahkatuotteita. Rahka on myös tärkeä valmistusaine useassa Valion tuotteessa kuten esimerkiksi uudessa Valio Better ™ rahkariini levitteessä.

Tiesitkö tätä: rahka on tuorejuusto

Lainsäädännöllisesti maitorahka kuuluu maitotuotteiden luokittelussa tuorejuustoihin. Viime vuosina tapahtunut rahkan lisääntynyt kulutus esimerkiksi välipalana onkin näkynyt tilastotiedoissa juustojen kasvaneena kulutuksena.  

Rahkan valmistus: erilainen maku erilaisella hapatteella

Maitorahkan valmistuksessa hyödynnetään tyypillisiä hapanmaitotuotteiden sekä juustonvalmistuksen menetelmiä. Erilaisilla hapatteilla saadaan kullekin tuotetyypille ominainen maku. Rahkojen valmistuksessa suositaan entistä enemmän miedompaa, vähemmän hapanta makua tuovia hapatteita. Valio pehmeä rahka on hyvä esimerkki uudemman tyyppisistä rahkoista, jotka sopivat miedon maun takia välipalakäyttöön myös sellaisenaan.

Runsaasti proteiinia ja erityisesti kaseiinia

Runsaasti proteiinia ja vähän rasvaa sisältävä maitorahka on oiva valinta välipalan pohjaksi niin liikkujalle, painonhallitsijalle kuin kasvavalle nuorelle. Rahka sisältää luontaisesti runsaasti maitoproteiinia, erityisesti kaseiinia. Mitä merkitystä tai eroa eri maitoproteiineilla sitten käytännössä on?

Kaseiiniproteiini imeytyy hitaasti ja tasaisesti antaen lihaksille niiden tarvitsemia rakennusaineita pidemmällä aikavälillä kuin heraproteiini.

Rahkan keveys Valio Better™ rahkariini levitteessä

Valio Better™ rahkariini on aivan uudenlainen levite, joka sisältää 37 % rahkaa. Rahkan luontainen keveys mahdollistaa myös levitteessä 40 % rasvamäärän. Lisäksi rahka raikastaa levitteen makua ja kuohkeuttaa sen rakennetta. Tuotteen rahka valmistetaan Valion Seinäjoen tehtaalla suomalaisesta maidosta. Valio Better™ rahkariinin pehmeän raikkaasta mausta voi nauttia leivällä kevyin mielin joka päivä.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi