Rasvaton maito palautusjuomana

Rasvaton maito on mainio palautusjuoma. Sopivasti hiilihydraatteja ja proteiineja sisältävä juoma auttaa kehoa toipumaan rasituksesta – ja mikä parasta, maito on luonnollinen ja hyvänmakuinen valinta.

Liikunta ja nestetasapaino

Kehosta poistuu urheilun aikana reilusti nestettä, sillä liikkuminen nostaa kehon lämpötilaa, ja elimistö pyrkii jäähdyttäytymään hikoilemalla. Niinpä menetetyt nestevarastot on korvattava juomalla runsaasti suorituksen jälkeen. Karkea nyrkkisääntö on, että tunnin mittainen liikuntasuoritus poistaa kehosta nestettä noin puolesta litrasta litraan. Treenin teho ja olosuhteet vaikuttavat nestehukan syntymiseen.

Liikunnan aikana menetetyn nesteen määrän voi laskea helposti käymällä vaa'alla juuri ennen liikuntasuoritusta ja heti sen jälkeen. Kehosta poistuvan nesteen määrä on hyvä tietää ainakin suurin piirtein, sillä palautumisvaiheessa kannattaa juoda noin kaksinkertainen määrä verrattuna suorituksen aiheuttamaan nestehukkaan.

Palautusjuoma korjaa nestetasapainoa ja energiavarastoja

Hyvä palautumisjuoma sisältää paitsi nestettä, myös sopivasti hiilihydraatteja ja proteiineja, jotka auttavat kehoa palautumaan rasituksesta, sekä runsaasti ja monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita. Juotava välipala on helppo nauttia, ja neste auttaa korjaamaan liikunnan aiheuttamaa nestehukkaa. Myös tärkeät ravintoaineet, kuten hiilihydraatit ja proteiinit, imeytyvät nesteestä nopeasti. 

“Juotava välipala on helppo nauttia, ja neste auttaa korjaamaan liikunnan aiheuttamaa nestehukkaa.”

Voimaharjoituksen jälkeen tarvitaan proteiineja, jotka tehostavat lihasmassan kasvua ja rasvakudoksen vähenemistä. Rasvaton maito on hyvä palautusjuoma, sillä se sisältää runsaasti lihasmassan kasvuun tarvittavia välttämättömiä aminohappoja. Lisäksi maidon heraproteiini on erinomainen palauttava proteiini lihasmassan kasvua lisäävän vaikutuksensa ansiosta.

Rasvaton maito on loistava palautusjuoma myös kestävyyssuorituksen jälkeen. Maidon sisältämät hiilihydraatit auttavat täydentämään lihasten energiavarastoja, joihin on syntynyt vajausta pitkäkestoisen liikunnan aikana. Natrium puolestaan edistää nestetasapainon korjaamista.

Valio Plus™ maidot ja maitojuomat

Rasvaton Valio Plus™ maito on erityisen hyvä valinta liikkujan palautusjuomaksi. Se sisältää enemmän proteiinia kuin tavallinen maito: puoli litraa Valio Plus™ rasvatonta maitoa sisältää 25 grammaa proteiinia. Valio Plus™ maito on myös helppo tapa lisätä proteiinin määrää päivittäisessä ruokavaliossa, joten se sopii mainiosti ruoka- ja välipalajuomaksi. .

Valio Plus™ maitokaakaojuoma tuo mukavasti vaihtelua tavalliselle Valio Plus™ maidolle. Se sisältää vain ripauksen lisättyä sokeria, ja tietenkin kaikki muiden Valio Plus™ tuotteiden hyvät ominaisuudet. Laktoositonta maitokaakaota saa sekä litran tölkissä että 2,5 desilitran korkillisessa annospakkauksessa.


Energiatarpeesi