Sydänmerkki helpottaa maitotuotteiden valintaa kaupassa

Sydänmerkki-tuotteet sopivat kaikenikäisille omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtiville. Sydänmerkki tuotteen pakkauksessa helpottaa ja nopeuttaa päivittäisten hyvien valintojen tekemistä kaupassa. Valion kattavasta Sydänmerkki-tuotevalikoimasta löydät sopivia tuotteita, niin ruoanlaittoon, ruokajuomaksi kuin välipaloillekin.

Maitotuotteet osa suositeltua ruokavaliota

Maitotuotteet ovat tutkitusti tärkeä osa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Valinnoissa kannattaa päivittäin suosia 5-6 dl rasvattomia ja vähärasvaisia nestemäisiä maitotuotteita sekä enintään 17 % rasvaa sisältäviä juustoja, joissa on vähemmän suolaa.

Mitä sydänmerkkituote kertoo?

Parempi valinta - Sydänmerkki logoSydänmerkki-tuote on omassa tuoteryhmässään hyvä valinta ja se helpottaa valintojen tekemistä kaupassa. Tuotteessa oleva Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan määrän ja laadun sekä suolan ja sokerin määrän osalta.

Sydänmerkin käyttöoikeus haetaan puolueettomalta ravitsemuksen ja terveyden asiantuntijaryhmältä. Sydänmerkki-tuotteen on täytettävä tuoteryhmäänsä koskevat ravitsemukselliset kriteerit, jotta merkkiä voidaan käyttää elintarvikkeessa.

”Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään.”

Valion tuotteet ja sydänmerkki

Valion tuotteissa on lukuisia Sydänmerkki-tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ruokajuomana on hyvä suosia Sydänmerkillä varustettuja Valion rasvattomia maitoja tai maitojuomia sekä rasvattomia piimiä.

Välipalannälkään sopivat erinomaisesti erilaiset jogurtit ja rahkat. Jos haluat itse valmistaa smoothien tai rahkaherkun, kokeile Valio pehmeää maitorahkaa. Lisää siihen haluamasi marjat, hedelmät tai myslit ja nauti.

Valio juustojen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä leivän päälle, että ruoanvalmistukseen. Valio Polar® 15 % ValSa®Valio Polar® 5% ja 10% sekä Valio Emmental punaleima 17 % ovat arjen leivissä hyvin toimivia Sydänmerkki-tuotteita.

Ruoanlaittoon puolestaan soveltuvat hyvin Valio Viola® kevyt tuorejuustot ja Valio Eila® kotijuusto. Niillä saat makua ja vaihtelua niin arkeen kuin juhlaan. Valio Eila® kotijuusto sopii salaattien lisäksi hyvin myös käytettäväksi ruoanvalmistuksessa.

Myös paistaminen ja leivonta onnistuu Sydänmerkki-tuotteilla. Valio Oivariini® juokseva on kätevä käyttää niin pannulle kuin taikinaan, etenkin silloin kun tarvitset sulatettua rasvaa.

Kaikki Valion Sydänmerkki-tuotteet löydät tästä tuotehausta.


Energiatarpeesi