Vaali sisäistä voimaasi

Terveelliset elämäntavat ja säännöllinen elämänrytmi antavat hyvät edellytykset arkeen. C- ja D-vitamiini edistävät vastustuskyvyn normaalia toimintaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Suolistomme kautta kulkee päivittäin valtaisa määrä ravintoa sekä ympäristöstämme tulevia haitallisia aineita, joilta suolistomme suojaa meitä. Monia vitamiineja tarvitaan myös elimistössä luonnollisen vastustuskyvyn normaaliin toimintaan.

Vastustuskyky ja vitamiinit

Vitamiinien ja kivennäisaineiden riittämätön saanti voi häiritä puolustusjärjestelmän solujen toimintaa sekä vasta-aineiden muodostusta. Vastustuskykyyn vaikuttavien vitamiinien ja kivennäisaineiden riittävän saannin kannalta, on oleellista kiinnittää huomiota ruoka-aineiden laatuun sekä koostaa ruokavalio monipuolisesti.

D-vitamiini

Tutkimukset ovat osoittaneet, että elimistön hyvä D-vitamiinitaso edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. D-vitamiini tehostaa taudinaiheuttajabakteerien toimintaa ehkäisevien osien muodostusta kehossa, jolloin tautia aiheuttavat mikrobit kuolevat ennen kuin ehtivät hengitysteihin.

C-vitamiini

C-vitamiinin hyötyvaikutukset vastustuskykyyn perustuvat sen kykyyn toimia soluja suojaavana antioksidanttina. Myös riittävän C-vitamiinin saannin on todettu edistävänpuolustusjärjestelmän normaalia toimintaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

 

”Noin 70 % ihmisen vastustuskyvystä on suolistossa.”

Suolistolla merkittäviä tehtäviä

Suolistolla on keskeisiä tehtäviä kehossamme. Saamme tarvitsemamme ravintoaineet suoliston läpi kulkevasta ravinnosta. Sen tenniskenttää vastaavan valtaisan pinta-alan kautta ravintoaineet pystyvät imeytymään kehoomme.

Suolistoon saattaa päätyä ruoan ja juoman mukana kuitenkin myös elimistölle haitallisia aineita. Suoliston tehtävänä on estää näiden aineiden pääsy elimistöön. Suolisto onkin näin ihmisen merkittävä immunologinen eli puolustusvasteeseen kuuluva elin. Suolisto suojaa elimistöä haitallisilta aineilta, kun suolen yhden solukerroksen paksuinen seinämä on sopivan tiivis.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi