Valio Valsa® maitosuolalla vähemmän suolaa

Valio Valsa® maitosuola sisältää maidon luontaisia mineraaleja ja jodia. Valio ValSa® maitosuolan ansiosta voimme valmistaa tuotteita, joissa on vähemmän suolaa – ja silti erinomainen maku. Arkisilla valinnoilla on mahdollista vähentää päivittäistä suolansaantia ja välttää liikaa suolansaantia niin aikuisilla kuin lapsilla. 

Pienillä päivittäisillä valinnoilla on merkitystä suolansaannissa

Arkisilla ja toistuvilla pienillä valinnoilla on  suuri merkitys suolansaannissa. Päivittäinen suositeltu enimmäismäärä suolaa voi tulla täyteen miltei huomaamatta, erityisesti lapsilla, joiden tulisi saada suolaa vähemmän kuin aikuisten. 

Säästä suolan saannissa

Jos valitset päivittäin Valio Valsa® maitosuolalla valmistetuista tuotteista kootun juustosämpylän normaalisuolaisista tuotteista kootun juustosämpylän sijaan, säästät vuodessa 150 g suolan saannissa. Tämä tarkoittaa 1,2 desilitran kokoista kasaa suolaa.

Jos säästetty suolamäärä muutetaan päiviksi suositeltuna suolan saantina, tarkoittaa se aikuisella 30 päivän suolansaantia ja lapsella 42 päivän saantia.

Jodia myös Valio Valsa® maitosuolasta

Saat jodia tuotteista, joissa on käytetty Valio Valsa® maitosuolaa. Valio Oivariini® vähemmän suolaa rasvaseos sisältää jodia 36 µg/100 g. Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä ja vähärasvaisempi sisältävät jodia 24 µg/100 g, kun tavanomaiset leivän päällä käytettävät levitteet eivät sisällä tällä hetkellä jodia käytännössä lainkaan. Valio Oltermanni® vähemmän suolaa ja Valio Polar® 15 vähemmän suolaa juustoissa on runsaasti jodia eli 60 µg/100 g, kun juustoissa keskimäärin jodia on 20 µg/100 g.

Voit arvioida omaa jodinsaantia ruokavaliossasi kätevällä Valion jodilaskurilla ›

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi