Valion innovaatiot valloittavat maailmaa

Suomalainen maito on laadukas ja monipuolinen raaka-aine, jonka tunnetaan Valiolla perusteellisesti. Tätä osaamista hyödyntäen Valio on kehittänyt useita innovaatioita, jotka ovat menestyneet myös kansainvälisesti esimerkiksi Valio Eila® on maailmanlaajuinen menestystarina.

Hyvinvointi kiinnostaa

Hyvinvointi ja itsestään huolehtiminen ovat globaaleja, kasvavia trendejä. Samaan aikaan ruoka-aineallergiat ja -herkkyydet sekä erilaiset erityisruokavaliot yleistyvät. Maailman tutkituinta maitohappobakteeria sisältävät Valio Gefilus® tuotteet ja laktoosittomat Valio Eila® tuotteet ovat vahvoilla, kun kuluttajat hakevat uusia vaihtoehtoja ruokavalioonsa.

Lisää laktoosittomia tuotteita

Laktoosittomien tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Yksi syy tähän on maitotuotteiden käytön yleistyminen Aasian maissa, joissa laktoosi-intoleranssi on huomattavasti länsimaita yleisempää. Kysyntää lisää myös se, että tietoisuus laktoosi-intoleranssista kasvaa. Vatsavaivojen syyksi osataan yhä useammin paikallistaa maitosokeria pilkkovan laktaasi-entsyymin puuttuminen. Laktoosin poistaminen tuotteesta vähentää laktoosin aiheuttamia vatsavaivoja laktoosi-intoleranteilla.

Valio teki kansainvälisen läpimurron tuodessaan ensimmäisen täysin laktoosittoman, mutta aivan tavalliselta maidolta maistuvan maitojuoman markkinoille vuonna 2001. Ruotsin markkinoille Valion laktoosittomat tuotteet tulivat vuotta myöhemmin. Nykyään Valio on laktoosittomien tuotteiden markkinajohtaja Euroopassa ja Valio Eila® on Valion suurin kansainvälinen brändi.

Keväällä 2015 Valio esitteli entistä paremmat Valio Eila® maitojuomat, joista on Valion patentoimalla menetelmällä laktoosin poistamisen lisäksi pilkottu osa proteiineista. Uudistetussa Valio Eila® maitojuomassa proteiinit ovat samassa muodossa kuin piimässä – siis osittain valmiiksi pilkottuina. 

Valion vientivaltit

Merkittävän osan laktoosittomien tuotteiden viennistä muodostavat teollisuuskäyttöön tarkoitetut laktoosittomat maitojauheet. Niitä käytetään esimerkiksi makeis-, leipomo- ja jäätelöteollisuudessa. Valio laajentaa parhaillaan myös laktoosittomien kuluttajatuotteiden vientiä. Vientivalikoimaan kuuluu esimerkiksi voita, vispikermaa, maitoa sekä proteiinimaidon ja kahvimaidon kaltaisia erikoismaitoja.

Viennin lisäksi Valio tekee lisenssisopimuksia laktoosittomien tuotteiden valmistusteknologian käytöstä ulkomaisten maitovalmistajien kanssa. Lisenssisopimuksella valmistettuja paikallisten tuotemerkkien laktoosittomia tuotteita myydään esimerkiksi Espanjassa, Saksassa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraattikunnissa.

"Valio teki kansainvälisen läpimurron tuodessaan ensimmäisen täysin laktoosittoman, mutta aivan tavalliselta maidolta maistuvan maitojuoman markkinoille vuonna 2001."

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Valio Gefilus® tuotteet sisältävät maailman tutkituinta maitohappobakteeria, Lactobacillus rhamnosus GG:tä. Sen vaikutuksia on selvitetty jo yli 800 tieteellisessä tutkimuksessa ympäri maailmaa, ja uutta tutkimusta tehdään jatkuvasti.

Elintarvikkeissa hyödynnettävien maitohappobakteerien tutkimus aloitettiin Valiolla jo 1980-luvulla. Sen tuloksena syntyneet Valio Gefilus® tuotteet tulivat Suomessa markkinoille 1990-luvulla. 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi