Akseli Herlevin Cheesy Portobello Burger

Reseptiyhteistyö: burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Cheesy Portobello Burger

Akseli Herlevin Cheesy Portobello Burger

Reseptiyhteistyö burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Cheesy Portobello Burger

Vegehampurilaisenkaan ei kuulu olla kevyt, vaan tarjota runsaita makuja. Marinointi on herkullisen portobelloburgerin salaisuus. Tavoitteena on hapon ja rasvan balanssi, jota korostavat vielä burgerin väliin lisättävä voissa paistettu pinaatti ja juusto. Runsas makuelämys syntyy käyttämällä kahta kastiketta.

4 Henkilölle
30 min
22 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

2 dl
Naughty Base Aiolia
1 dl
Naughty Brgr Chutneytä
100 g
tuoretta pinaattia
1 rkl
2 kpl
punasipulia
½ dl
oliiviöljyä
1 dl
tummaa balsamietikkaa
½ dl
sokeria
2 kpl
valkosipulikynttä, hienonnettuna
1 rkl
tuoretta timjamia, hienonnettuna
4 kpl
isoa portobellosientä
8 kpl
Valio Naughty Burger Cheddar
4 kpl
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 dl
rucolaa
4 kpl
Pihvitomaattiviipaletta

Maustamiseen

suolaa
pippuria

Ohje

  1. Sekoita Aioli ja Chutney sekaisin kulhossa. Jätä maustumaan.
  2. Paista pinaatti voissa nopeasti pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kulhoon jäähtymään.
  3. Leikkaa punasipuli viipaleiksi ja freesaa kypsäksi pannulla lusikallisessa oliiviöljyä.
  4. Lisää joukkoon 1/2dl balsamietikkaa ja sokeri. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Mausta sipulihilloke kevyesti suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita isossa kulhossa loppu oliiviöljy, balsamietikka, hienonnettu valkosipuli ja timjami.
  6. Poista portobellosienistä jalat ja lisää lakit kulhoon marinadin joukkoon. Sekoita hyvin, mutta niin että sienet pysyvät ehjinä. Paahda marinoituja sieniä uunissa 180c asteessa 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä sienten hatut väärinpäin ja nosta ’kuppiin’ tasaisesti paistettu pinaatti ja karamellisoitu punasipuli.
  7. Laita lopuksi päälle 2 viipaletta cheddarjuustoa per sieni ja paahda uunissa 180c asteessa 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
  8. Paahda sämpylöitä grillissä tai uunissa 180c asteessa 3 minuuttia ja nosta pois.
  9. Levitä sämpylöiden leikkauspinnoille tuunattua aiolia ja kokoa burgeri reseptin aineksista.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.