Akseli Herlevin Haukiburgeri

Reseptiyhteistyö: burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Haukiburgeri

Akseli Herlevin Haukiburgeri

Reseptiyhteistyö burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Haukiburgeri

TV-sarjassa burgerikeisari Akseli Herlevi lähtee löytömatkalle halki Euroopan etsien täydellisen burgerin reseptiä. Jaksossa 9 vanha iloinen Uusimaa hoitaa burgerikeisarin matkakuumetta vallitsevassa maailmantilanteessa. Burgerille antaa makua haukifileet.

4 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Valmistusaika

Yhteensä
45 min

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4

4 kappaletta
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
500 g
haukifilettä, nahattomana
5 dl
1 kappaletta
sitruunan kuori, raastettuna
1 puolikas
kurkkua, ohueksi viipaloituna
1 kappaletta
punasipulia, kuorittuna ja suikaloituna
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
1 dl
vettä
1 rkl
Maldon-suolaa
2 kappaletta
kananmunaa, rikottuna ja vatkattuna auki
1 dl
vehnäjauhoja
2 dl
pankojauhoja, eli japanilaista kuivattua leipäraastetta
200 g
2 dl
Naughty Base Aioli-kastiketta
1 tl
Dijon sinappia
2 rkl
kapriksia, hienonnettuna
¼ nippu
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
¼ nippu
tuoretta tilliä, hienonnettuna
100 g
katkarapuja, valutettuna ja kuivaksi puristettuna
1 kappaletta
sitruunan mehu
1 rkl
Jalopeno-Tabascoa
Maldon-suolaa
pippuria

Ohje

  1. Ruskista pannulla 100g voita kunnes se on vaaleanruskeaa ja tuoksuu hieman kinuskille. Ota pois liedeltä ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Varo ettei voi pala! Jos se palaa, haistat sen kyllä ja sitten pitää tehdä alusta.
  2. Sekoita kulhossa väkiviinaetikka, vesi, sokeri ja Maldon-suola. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja punasipulisuikaleet ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa Base Aioli, ruskistettu voi, sitruunanmehu, kaprikset, katkaravut, sinappi, jalopeno-tabasco, hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Maista ja mausta massa Maldon-suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
  4. Leikkaa haukifile sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita kutteriin tai monitoimikoneeseen hauenpalat ja mausta Maldon-suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Laita kone päälle ja anna sen jauhaa kala ihan hienoksi. Ala sitten kaatamaan kylmää kermaa ohuena nauhana kalamassan joukkoon koneen pyöriessä täydellä teholla. Lisää kermaa aina, kun edellinen satsi on sekoittunut huolellisesti massan joukkoon.
  5. Kun massa on tehty, kastele käsiä hanan alla ja muotoile kalamassasta 4 tasakokoista kalapullaa. Pyörittele kalapullat sitten varovasti ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Kun kalapulla on pankojauhon päällä, taputtele se pihviksi varovasti ja nosta syrjään.
  6. Paista paneroidut haukipihvit pannulla reilussa voissa kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tähän menee n. 10 minuuttia.
  7. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180c asteessa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›