Akseli Herlevin Normandiaburgeri

Reseptiyhteistyö: burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Normandiaburgeri

Reseptiyhteistyö: burgerikeisari Akseli Herlevi

Akseli Herlevin Normandiaburgeri

TV-sarjassa burgerikeisari Akseli Herlevi lähtee löytömatkalle halki Euroopan etsien täydellisen burgerin reseptiä. Kun burgermies tekee maihinnousun Normandiaan, Calvadosin maakuntaan, laitetaan burgerin väliin tuhti viipale Camembert juustokiekosta.

4 Henkilölle
30 min
0

Ainekset4

4 kappaletta
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kappaletta
Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
1 kappaletta
Camembert juustokiekko
1 kappaletta
Omena, pestynä
1 kappaletta
Päärynä, pestynä
2 kappaletta
Shalottisipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl
1 dl
Ranskalaista aitoa siideriä (Strongbow-siideri toimii myös mainiosti)
½ dl
Calvadosta
½ dl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Jalapeno-Tabascoa
1 dl
Sokeria
2 dl
Naughty Base Aioli -kastiketta
1 rkl
Tryffeliöljyä
½ tl
Rouhittua Maldon-mustapippuria
½ nippu
Tuoretta lehtipersiljaa, karkeasti hienonnettuna
4 tl
Naughty BRGR suola maustesekoitusta
½ tl
Maldon-suolaa

Ohje

  1. Sekoita kulhossa Base aioli, tryffeliöljy sekä rouhittu Maldon-mustapippuri. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
  2. Leikkaa puolet omenasta ja päärynästä erikseen ja kuori ne. Leikkaa kuoritut hedelmienpuolikkaat veitsellä pieniksi kuutioiksi ja lisää paistinpannulle hienonnetun shalottisipulin, siiderin, calvadoksen, sokerin ja jalapeno-tabascon kanssa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia kunnes seos on hiukan pehmentynyt ja neste haihtunut. Maista ja mausta tarvittaessa Maldon-suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa camembert-juusto neljään yhtä suureen viipaleeseen. Leikkaa lopusta omenasta ja päärynästä siemenkota pois ja viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Paista hedelmäviipaleet paistinpannulla voissa ja mausta Maldon-suolalla ja pippurilla.
  4. Mausta pihvit kauttaaltaan burgerisuolalla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Laita juustoviipale pihvin päälle, kun olet kääntänyt pihvin.
  5. Paahda sämpylä pannulla tai uunissa 180c asteessa 4 minuuttia tai kunnes sämpylä on kevyesti paahtunut.
  6. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›