Amerikkalainen pähkinätorttu

Amerikkalainen pähkinätorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Amerikkalainen pähkinätorttu

Amerikkalainen pähkinätorttu

Amerikkalainen pähkinätorttu on päällystetty raikkaalla omenahilllolla ja makean kanelisella pähkinämurulla. Tarjoa pähkinätortun kanssa löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
100 g
1 ¾ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 prk (150 g)
2 tl
kanelia
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Päälle

2 dl
omenahilloa
75 g
2 dl
hasselpähkinärouhetta
2 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

Tarjoiluun

sokeria

Ohje

  1. Vuoraa pinnoitetun irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 - 25 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten (jos taikina alkaa juoksettua, lisää 2 rkl jauhoista taikinaan munien lisäämisen jälkeen). Lisää crème fraîche. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
  3. Kaada torttutaikina vuokaan. Tasoita. Levitä päälle omenahillo.
  4. Paista torttua ensin 175 asteessa 25 min uunin alimmalla tasolla uuniritilälle laitetun leivinpaperin päällä
  5. Mittaa kattilaan paloiteltu voi ja muut aineet. Kuumenna sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
  6. Ota puoliksi paistunut torttu uunista. Alenna uunin lämpötila 160 asteeseen. Levitä pähkinäseos tortun päälle.
  7. Paista 20 - 25 min kunnes torttu on kypsä. Anna tortun jäähtyä. Irrota vuoasta.
  8. Tarjoa Amerikkalainen pähkinätorttu sokerilla makeutetun kermavaahdon kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
369 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›