Amerikkalainen pähkinätorttu

Amerikkalainen pähkinätorttu

Amerikkalainen pähkinätorttu on päällystetty raikkaalla omenahilllolla ja makean kanelisella pähkinämurulla. Tarjoa pähkinätortun kanssa löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

1 h 20 min
keskitaso
369 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta
100 g
1 ¾ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 prk (150 g)
2 tl
kanelia
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Päälle

2 dl
omenahilloa
75 g
2 dl
hasselpähkinärouhetta
2 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

Tarjoiluun

sokeria

Ohje

  1. Vuoraa pinnoitetun irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 - 25 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten (jos taikina alkaa juoksettua, lisää 2 rkl jauhoista taikinaan munien lisäämisen jälkeen). Lisää crème fraîche. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
  3. Kaada torttutaikina vuokaan. Tasoita. Levitä päälle omenahillo.
  4. Paista torttua ensin 175 asteessa 25 min uunin alimmalla tasolla uuniritilälle laitetun leivinpaperin päällä
  5. Mittaa kattilaan paloiteltu voi ja muut aineet. Kuumenna sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
  6. Ota puoliksi paistunut torttu uunista. Alenna uunin lämpötila 160 asteeseen. Levitä pähkinäseos tortun päälle.
  7. Paista 20 - 25 min kunnes torttu on kypsä. Anna tortun jäähtyä. Irrota vuoasta.
  8. Tarjoa Amerikkalainen pähkinätorttu sokerilla makeutetun kermavaahdon kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
369 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)