Amerikkalaiset kanelikierteet

Amerikkalaiset kanelikierteet
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Amerikkalaiset kanelikierteet

Amerikkalaiset kanelikierteet

Mehevien kanelikierteiden välissä yllättää rapea keksimuru. Amerikkalaiseen tyyliin enemmän on enemmän ja kierteiden päälle levitetään vielä valkoinen huntu.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
45 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
20 g
hiivaa
2 dl
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 6 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 prk (200 g)
100 g
keksejä , makusi mukaan murennettuna

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

1 prk (150 g)
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
tomusokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina neliskulmaiseksi levyksi. Levitä kanelikreemi ja keksimurut levylle, säästä 1/4 keksimurusta pullien pinnalle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 10 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Voitele tai leivinpaperoi kakku- tai uunivuoka ø. n. 24 cm
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min.
  7. Sekoita crème fraîche, sitruunamehu ja tomusokeri. Levitä jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele keksimurulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.