Amoksen lempipavut

Amoksen lempipavut

Pavut ovat maukas kasvislisuke niin kalalle, kanalle kuin lihallekin. Papujen makua ei pidä peittää vaan korostaa herkullisen Oivariini rasvan ja yrtin siivittämänä. Paahteiset pinjansiemenet tekevät papulisukkeesta juhlavalle ateriallekin sopivaa tarjottavaa.

Ainekset3 annosta

3 annosta
200 g
vihreitä papuja
½ dl
pinjansiemeniä
50 g
1 - 2 rkl
tuoretta kynteliä tai persiljaa
sormisuolaa tai suolaa myllystä

Ohje

  1. Kypsennä pavut höyrykattilassa 5 min. Valmista kastike papujen kypsyessä.
  2. Rouhi pinjansiemenet veitsellä. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla kullanruskeiksi.
  3. Sulata joukkoon Oivariini.
  4. Pyöräytä pavut pannun kautta tarjoiluastiaan. Valuta kaikki kastike papujen päälle.
  5. Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja suolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Kalsium
145 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)