Anjovis-tomaattikeitto

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Anjovis-tomaattikeitto

Anjovis-tomaattikeitto

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Anjovis-tomaattikeitto

Suolainen anjovis ja makea omena tuovat syvyyttä syksyiseen tomaattikeittoon. Nauti keitto pimenevässä syysillassa Valio Eila ranskankerman ja sipuligrissinien kera.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

1500 g
kypsiä tomaatteja
50 g
anjovisfileitä
1 kpl
keltasipulia
1 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
omenaa (Granny Smith)
1 rkl
kasvisfondia
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria
1 nippu
tuoretta oreganoa
1 nippu
tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

1 prk
Valio Eila™ Laktoositon kevyt crème fraîche 12%
1 nippu
tuoretta oreganoa

Ohje

  1. Kalttaa tomaatit keittämällä tomaatteja minuutti runsaassa vedessä. Laske päälle kylmää vettä ja kuori tomaatit.
  2. Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Aseta kattilaan öljy ja anjovikset. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes kalat hajoavat soseeksi.
  4. Lisää hienonnettu sipuli. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää tomaatit, valkosipuli, kuutioitu omena ja kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 30 minuuttia.
  5. Survo keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kuumenna, ja tarjoile Valio Eila ranskankerman ja sipuligrissinien kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.