Anjovis-tomaattikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Anjovis-tomaattikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Suolainen anjovis ja makea omena tuovat syvyyttä syksyiseen tomaattikeittoon. Nauti keitto pimenevässä syysillassa Valio Eila ranskankerman ja sipuligrissinien kera.

Ainekset

1500 g
kypsiä tomaatteja
50 g
anjovisfileitä
1 kpl
keltasipulia
1 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
omenaa (Granny Smith)
1 rkl
kasvisfondia
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria
1 nippu
tuoretta oreganoa
1 nippu
tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

1 prk
1 nippu
tuoretta oreganoa

Ohje

  1. Kalttaa tomaatit keittämällä tomaatteja minuutti runsaassa vedessä. Laske päälle kylmää vettä ja kuori tomaatit.
  2. Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Aseta kattilaan öljy ja anjovikset. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes kalat hajoavat soseeksi.
  4. Lisää hienonnettu sipuli. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää tomaatit, valkosipuli, kuutioitu omena ja kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 30 minuuttia.
  5. Survo keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kuumenna, ja tarjoile Valio Eila ranskankerman ja sipuligrissinien kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö