Anna Perhon fish & chips meets makkaraperunat

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Anna Perhon fish & chips meets makkaraperunat

Anna Perhon fish & chips meets makkaraperunat

Reseptiyhteistyö MasterChef

Anna Perhon fish & chips meets makkaraperunat

MasterChefin 9. jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annokset mysteeriboxista paljastuneista perunoista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Kuha

1 kpl Kuhafile
4 kpl Sitruunaruohoa
2 rkl Öljyä
Suola

Perunat

3 kpl Rosamundaa
2 rkl Öljyä
Suola

Chilimajoneesi

150 g Majoneesia
Sriracha
ripaus Ancho Chili Pepper

Salsa

1 kpl Paprika
1/2 kpl Chili, punainen
1/2 kpl Punasipuli
1 kpl Limenmehua
1/2 ruukkua Minttua
Suola

Ohje

  1. Valmista salsa. Hienonna paprika, chili, sipuli ja minttu. Sekoita kaikki salsan raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla.
  2. Valmista majoneesi. Sekoita majoneesin joukkoon srirachaa haluamasi määrä ja ripaus Ancho Chili Pepperiä.
  3. Valmista perunat. Pilko perunat lohkoperunoiksi. Keitä suolavedessä napakoiksi. Frittaa keitetyt ja kuivatut lohkoperunat 180 asteissa syväpaistoöljyssä. Lohkoperunat on valmiita, kun väri on kullanruskea. Valuta ylimääräinen paistoöljy talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
  4. Valmista kuha. Leikkaa file kahteen annospalaan. Marinoi annospalat morttelissa murskatun sitruunaruohon ja suolan kanssa. Paista marinoitu kala öljyssä pannulla.
  5. Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja chilillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.