Anna Perhon maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Anna Perhon maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä

Anna Perhon maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Anna Perhon maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä

Toisen jakson tehtävänä oli valmistaa annos tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Maa-artisokkakeitto

10 kpl Maa-artisokkia
3 dl Kermaa
2 rkl Voita
Suola

Paistetut mustatorvisienet

2 kourallista Mustatorvisieniä
1 rkl Voita
Suola

Sitruunaöljy

1 kpl Sitruuna
1 dl Öljyä
ripaus Sokeria

Juustokeksi

1 kpl Kananmuna
2 rkl Vehnäjauhoja
4 rkl Juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista maa-artisokkakeitto. Kuori maa-artisokat ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja kuohkeaksi keitoksi ja mausta suolalla.
  2. Valmista juustokeksit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille taikinasta pieniä nokareita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Laita tämän jälkeen vielä 2 minuutiksi grillivastus päälle.
  3. Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla. Mausta suolalla.
  4. Valmista sitruunaöljy. Raasta sitruunankuorta öljyyn ja purista mehut. Mausta sokerilla.
  5. Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunaöljyllä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.