Anna Perhon peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Anna Perhon peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja

Anna Perhon peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja

Reseptiyhteistyö MasterChef

Anna Perhon peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja

MasterChefin 9. jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annokset mysteeriboxista paljastuneista perunoista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Peruna-fenkolikeitto

6 kpl Rosamundaa
1 kpl Fenkolia
1 kpl Sipulia
2 rkl Voita
5 dl Kasvislientä
2 dl Kermaa
4 oksaa Timjamia
Oliiviöljy
Suola

Rapeat perunat

1 kpl Rosamunda
2 dl Syväpaistoöljyä
Suola

Ohje

  1. Valmista keitto. Kuori perunat ja pilko isoiksi paloiksi. Pilko fenkoli ja sipuli. Kuullota vihanneksia voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja timjamit. Kypsennä vihannekset pehmeiksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
  2. Valmista rapeat perunat. Siivuta peruna ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Frittaa 180 asteisessa syväpaistoöljyssä, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta talouspaperilla kuivumaan ja mausta suolalla.
  3. Kokoa annos. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa ja koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.