Annan hedelmäpiirakka

Annan hedelmäpiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Annan hedelmäpiirakka

Annan hedelmäpiirakka

Luumupiirakka kuorrutetaan mehevällä muruseoksella. Tuoreet luumut pehmentyvät uunin lämmössä ihanasti. Piirakkaresepti on helposti muokattavissa erilaisilla täytteillä.  

Valmistusaika

Työaika
35 min
kohotus
1 h
uunissa
25 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset24 annosta

24 annosta

Pohja

2 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
50 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

800 g
tuoreita, kypsiä luumuja

Muruseos

75 g
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
  3. Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
  4. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
  5. MUUNNOKSIA

  6. Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
  7. Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›