Anni Hautalan merellinen voileipäkakku

Reseptiyhteistyö: juontaja Anni Hautala

Anni Hautalan merellinen voileipäkakku

Anni Hautalan merellinen voileipäkakku

Reseptiyhteistyö juontaja Anni Hautala

Anni Hautalan merellinen voileipäkakku

Radiosta ja TV:stä tuttu juontaja Anni Hautala leipoo Valion ohjeilla helpon herkullisia reseptejä, joita on vaikea olla rakastamatta. Anni rakastaa mutkatonta kokkailua ja leivontaa, jossa maku ratkaisee.

10 Henkilölle
12 h
11 arvostelu

Ainekset10

2-3 pakkausta paahtoleipää (halutessasi voit myös yhdistää vaaleaan paahtoleipään tummempaa vuokaleipää)
2-3 dl kasvislientä

Lohitäyte

200 g
kylmäsavulohta
400 g
2 suolakurkkua
2 dl
Valio kevyt crème fraîche 18 % laktoositon

Katkaraputäyte

180 g
pakastekatkarapuja
1 dl
chilimajoneesia
1 dl
Valio kevyt crème fraîche 18 % laktoositon
tilliä
puolikas sipuli
puolikas luomusitruuna

Kuorrutus

2 dl
200 g

Koristeluun

sitruunaa
keitettyjä kananmunia siivutettuina
kylmäsavulohta
katkarapuja
tuoretta kurkkua
suolakurkkua
tilliä
ruohosipulia

Ohje

  1. Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Valmista sitten täytteet. Pilko sipuli, suolakurkku, lohi ja tilli.
  3. Sekoita ensimmäisessä kulhossa sulatetut katkaravut, chilimajoneesi, crème fraîche, silputtu tilli sekä sipuli. Pese sitruuna ja raasta hieman kuorta täytteen joukkoon. Purista myös muutaman ruokalusikallisen verran sitruunanmehua. Sekoita.
  4. Sekoita toisessa kulhossa pilkottu lohi, suolakurkku, chilituorejuusto sekä crème fraîche.
  5. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Painele ensin yksi kerros leipää irtopohjaisen kakkuvuoan (n. Ø 23 cm) pohjalle. Kostuta pohja kasvisliemellä ja lisää noin puolet lohitäytteestä kerrokseksi leipien päälle. Lado päälle toinen leipäkerros, kostuta, lisää katkaraputäyte ja levitä tasaiseksi. Toista uudestaan ja lisää loppu lohitäyte. Lado viimeiseksi päälle kerros leipää ja kostuta.
  6. Vedä kelmu kakun ympäri ja nosta jääkaappiin yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.
  7. Vatkaa vispikerma kulhossa kermavaahdoksi ja lisää sekaan ruohosipulituorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
  8. Poista irtopohjakakkuvuoan reunat voileipäkakun ympäriltä. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele esimerkiksi sitruunan viipaleilla, keitetyn kananmunan siivuilla, katkaravuilla, kurkulla, lohella ja suolakurkuilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›