Anni Hautalan suolakaramelli-mokkapalat

Reseptiyhteistyö: Anni Hautala

Anni Hautalan suolakaramelli-mokkapalat

Anni Hautalan suolakaramelli-mokkapalat

Reseptiyhteistyö Anni Hautala

Anni Hautalan suolakaramelli-mokkapalat

Anni Hautalan mokkapalat saavat ihan uudenlaisen twistin herkullisesta suolakaramellikuorrutteesta.

16 Henkilölle
1 h
33 arvostelua

Ainekset16

Pohja

6 dl
sokeria
7 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
vaniljasokeria
2 ¼ tl
ruokasoodaa
300 g
1 ½ tl
suolaa
3 ¾ dl
vettä
6 rkl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 ½ dl
3 kpl
kananmunaa

Kuorrute

3 pkt
100 g
pekaanipähkinöitä
merisuolahiutaleita

Ohje

  1. Kuumenna uuni 180°C.
  2. Valmista mokkapalapohja. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda.
  3. Kiehauta kattilassa voi, suola, vesi ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada kiehautettu kaakaoneste kuiviin aineisiin.
  4. Lisää jogurtti ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ennen kananmunien lisäämistä, jotta ne eivät ala kypsymään. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperille, uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia, kunnes mokkapalapohja on kypsä. Anna mokkapalapohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
  6. Valmista kuorrute. Keitä kinuskikermasta paksua karamellikastiketta pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Kun kinuskikastike on valmis, kaada se mokkapalapellin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele lopuksi päälle hieman rouhittuja pekaanipähkinöitä ja muutama ripaus merisuolahiutaleita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›