Appelsiini-porkkanakakku

Appelsiini-porkkanakakku

1 h 25 min
keskitaso
300 kcal / 100g
2
12

Mehevä porkkanakakku on mutkaton valmistaa. Kakku saa pintaansa raikkaan appelsiinirahkakerroksen sekä ihanan rouheiset, paahdetut mantelit.

Ainekset

10 annosta
2
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 ½ tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
300 g
porkkanoita raastettuna
2 - 3 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4 dl (260 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
1 dl
keltaisia rusinoita

Kuorrutus

1 prk (200 g)
½ dl
kuorellisia manteleita tai pähkinöitä rouhittuna ja paahdettuna
kuorittua appelsiinia paloiteltuna

Ohje

  1. Vatkaa munat, fariini- ja vaniljasokeri ja Oivariini kevyesti kulhossa.
  2. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet. Voit korvata tuoreen inkiväärin kuivatulla inkiväärillä (1 - 1 1/2 tl).
  3. Lisää jauho-leivinjauhe-kaneliseos. Sekoita lopuksi rusinat taikinaan.
  4. Kastele leivinpaperi ja rypistä se "palloksi". Avaa se, aseta leipävuokaan ja painele vuoan pohjalle ja nurkkiin. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä hetken. Nosta kakku papereineen vuoasta. Jäähdytä.
  7. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta appelsiinirahkalla. Paahda karkeaa manteli- tai pähkinärouhetta kuivalla pannulla. Jäähdytä. Ripota kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi vielä pienillä appelsiinipaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)