Appelsiini-porkkanakakku

Appelsiini-porkkanakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Appelsiini-porkkanakakku

Appelsiini-porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on mutkaton valmistaa. Kakku saa pintaansa raikkaan appelsiinirahkakerroksen sekä ihanan rouheiset, paahdetut mantelit.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
2
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 ½ tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
300 g
porkkanoita raastettuna
2 - 3 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4 dl (260 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
1 dl
keltaisia rusinoita

Kuorrutus

1 prk (200 g)
½ dl
kuorellisia manteleita tai pähkinöitä rouhittuna ja paahdettuna
( kuorittua appelsiinia paloiteltuna )

Ohje

  1. Vatkaa munat, fariini- ja vaniljasokeri ja Oivariini kevyesti kulhossa.
  2. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet. Voit korvata tuoreen inkiväärin kuivatulla inkiväärillä (1 - 1 1/2 tl).
  3. Lisää jauho-leivinjauhe-kaneliseos. Sekoita lopuksi rusinat taikinaan.
  4. Kastele leivinpaperi ja rypistä se "palloksi". Avaa se, aseta leipävuokaan ja painele vuoan pohjalle ja nurkkiin. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä hetken. Nosta kakku papereineen vuoasta. Jäähdytä.
  7. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta appelsiinirahkalla. Paahda karkeaa manteli- tai pähkinärouhetta kuivalla pannulla. Jäähdytä. Ripota kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi vielä pienillä appelsiinipaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
301 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.