Appelsiini-sipulisalaatti

Appelsiini-sipulisalaatti

1 h 25 min
helppo
42 kcal / 100g
0
0

Virkistävä appelsiini-sipulisalaatti piristää aterialla. Koti- tai raejuusto tuo salaattiin täyteläisyyttä.

Ainekset

4 annosta
1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 dl
½ dl
vaaleaa balsamietikkaa
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
sokeria
2 (700 g)
appelsiinia
1 ruukku
jääsalaattia
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa
1 rkl
tuoretta minttua tai basilikaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
  2. Valmista marinadi omenatäysmehusta, balsamietikasta, suolasta, mustapippurista ja sokerista.
  3. Kaada marinadi sipulirenkaiden joukkoon. Anna marinoitua huoneenlämmössä n. tunnin ajan.
  4. Kuori ja leikkaa appelsiinit viipaleiksi tai paloiksi.
  5. Revi jääsalaatti laakean tarjoiluastian pohjalle.
  6. Lado seuraavaksi appelsiiniviipaleet ja marinoitu punasipuli.
  7. Lisää raejuusto tai kuutioitu kotijuusto.
  8. Koristele tuoreella mintulla tai basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
0 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)