Appelsiini-Suklaabrownie

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Appelsiini-Suklaabrownie

Appelsiini-Suklaabrownie

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Appelsiini-Suklaabrownie

Herkulliset suklaabrowniet saavat raikasta vivahdetta Valio Viola® appelsiini tuorejuustosta. http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/05/herkulliset-appelsiini.html

20 Henkilölle
45 min
33 arvostelua

Ainekset20 n. 20 annosta

125 g
tummaa suklaata (70 %)
150 g
voita
3 dl
fariinisokeria
3 kpl
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa, sokeroimatonta kaakaojauetta
½ tl
suolaa

Appelsiini-tuorejuustokerros:

400 g
2 kpl
kananmunaa

Ohje

  1. Tee ensin brownietaikina. Sulata suklaa ja voi mikron kestävässä kulhossa mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita kaakaojauhot ja suola vehnäjauhoihin. Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä suklaataikinasta 3/4-4/5 leivinpaperoidun n. 20 x 30 cm korkeareunaisen vuoan pohjalle ja tasoita.
  2. Tee tuorejuustotäyte vatkaamalla tuorejuustot ja munat keskenään kunnolla sekaisin.
  3. Kaada tuorejuustotäyte suklaapohjan päälle, tasoita. Tiputtele pinnalle loput suklaataikinasta nokareittain. Vetele pintaan kuvioita veitsellä.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Piirakka on valmis, kun se on kiinteytynyt reunoilta, mutta höllyy vielä hieman ihan keskeltä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa kylmänä paloiksi.
  5. Vinkit: * Brownie on parhaimmillaan levättyään seuraavaan päivään jääkaapissa. * Brownie-palat kestävät myös pakastamisen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.