Appelsiiniboston

Appelsiiniboston

Appelsiinirahkalla täytetty bostonkakku on herkullinen kahvipöydän tarjottava.

2 h 10 min
keskitaso
249 kcal / 100g
5
44

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pullataikina

25 g
hiivaa
2 ½ dl
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiini
tai Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Päälle

1 - 2 rkl
1 dl
tomusokeria

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (taikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä rahka levylle. Leikkaa levy poikittain n. 4 - 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Kääri yksi suikale rullaksi ja aseta pystyyn pullan keskustaksi. Jatka käärimällä loput suikaleet löyhästi keskustan ympärille. Liian tiukka rulla ei kypsy keskeltä ja kohotessaan nousee voimakkaasti ylöspäin ja voi kaatua. Aseta rullan ympärille Ø n. 23 cm:n irtopohjavuoan rengas, jotta pulla pitää muotonsa uunissa ja leviää sopivasti.
  4. Kohota. Voitele munalla.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta kuorrutusta jäähtyneen bostonpullan päälle.

Vinkki

Valitse tomusokerikuorrutuksen neste käyttämääsi rahkan makuun soveltuvaksi. Esim. luumu-kanelirahkalle sopii glögi tai omenamehu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)