Appelsiiniboston

Appelsiiniboston
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Appelsiiniboston

Appelsiiniboston

Appelsiinirahkalla täytetty bostonkakku on herkullinen kahvipöydän tarjottava.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
40 min
kohotus
1 h
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pullataikina

25 g
hiivaa
2 ½ dl
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiini

tai 2 prkValio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Päälle

1 - 2 rkl
1 dl
tomusokeria

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (taikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä rahka levylle. Leikkaa levy poikittain n. 4 - 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Kääri yksi suikale rullaksi ja aseta pystyyn pullan keskustaksi. Jatka käärimällä loput suikaleet löyhästi keskustan ympärille. Liian tiukka rulla ei kypsy keskeltä ja kohotessaan nousee voimakkaasti ylöspäin ja voi kaatua. Aseta rullan ympärille Ø n. 23 cm:n irtopohjavuoan rengas, jotta pulla pitää muotonsa uunissa ja leviää sopivasti.
  4. Kohota. Voitele munalla.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta kuorrutusta jäähtyneen bostonpullan päälle.
Vinkki

Vinkki

Valitse tomusokerikuorrutuksen neste käyttämääsi rahkan makuun soveltuvaksi. Esim. luumu-kanelirahkalle sopii glögi tai omenamehu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›