
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
Voit kokeilla myös -
Päälle
-
1-2 rkl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
- 1 dl tomusokeria
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (taikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä rahka levylle. Leikkaa levy poikittain n. 4 - 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Kääri yksi suikale rullaksi ja aseta pystyyn pullan keskustaksi. Jatka käärimällä loput suikaleet löyhästi keskustan ympärille. Liian tiukka rulla ei kypsy keskeltä ja kohotessaan nousee voimakkaasti ylöspäin ja voi kaatua. Aseta rullan ympärille Ø n. 23 cm:n irtopohjavuoan rengas, jotta pulla pitää muotonsa uunissa ja leviää sopivasti.
- Kohota. Voitele munalla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta kuorrutusta jäähtyneen bostonpullan päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
42,2 g
Rasva
5,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa