Appelsiinimarmeladi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Appelsiinimarmeladi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

45 min

Appelsiinimarmeladi saa pientä kirpakkuutta inkivääristä ja limestä. Appelsiinimarmeladi on parhaimmillaan croissanttien, paahtoleivän ja maitokahvin kera.

Ainekset

1000 g
appelsiinia (luomu)
1 kpl
limeä
1 pala
raastettua inkivääriä (2 cm)
500 g
hillosokeria

Ohje

  1. Pese ja kuivaa hyvin appelsiinit.
  2. Raasta raastimella kahden appelsiinin kuoret. Varo raastamasta valkoista kitkerää osaa.
  3. Kuori kaikki appelsiinit niin että valkoista osaa ei jää jäljelle.
  4. Laita kattilaan puristetun limen mehu, pieneksi pilkotut appelsiinit, hienoksi raastettu inkivääri ja hillosokeri.
  5. Keittele miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  6. Sterilisoi lasipurkit kuumentamalla ne uunissa 100 asteessa. Sterilisoi korkit keittämällä ne kattilassa.
  7. Purkita hillo kuumana, sulje kannet, anna hieman jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Sinua saattaisi kiinnostaa myös