Appelsiinimuffinssit ”bubble”

Reseptiyhteistyö: 12 kuukautta -ruokablogi

Appelsiinimuffinssit ”bubble”

Appelsiinimuffinssit ”bubble”

Reseptiyhteistyö 12 kuukautta -ruokablogi

Appelsiinimuffinssit ”bubble”

Nämä mehevät appelsiinimuffinssit saavat viimeisen silauksensa ihanasta tuorejuustokuorrutuksesta sekä näyttävästä appelsiinikuplasta.

12 Henkilölle
24 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Muffinssit

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
2
appelsiinia
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 dl
strösseliä

Kuorrute

200 g
1 rkl
½ dl
tomusokeria

Kuplat

1 dl
appelsiinimehua
½ dl
liivatejauhetta
14 kpl
vesi-ilmapalloja
vesi-ilmapallopumppu
14
cocktailtikkua
1 tippa
keltaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Muffinssit

  2. Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen.
  3. Sulata Valio laktoositon voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri leivontakulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon Valio laktoositon piimä.
  4. Huuhtele appelsiinit vedellä ja raasta appelsiinien kuori taikinan joukkoon. Lisää joukkoon vuorotellen sulaa Valio laktoositon voita ja vehnäjauho-leivinjauheseosta.
  5. Levitä muffinssivuoat uunipellille. Sekoita taikinan joukkoon juuri ennen vuokiin laittamista strösseli. Täytä muffinssi vuoat hieman yli puolenvälin.
  6. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Voit kokeilla cocktailtikulla kypsyyden. Upota cocktailtikku muffinssiin, jos tikku tulee puhtaana pois, on muffinssit kypsiä.
  7. Jätä muffinssit jäähtymään huoneenlämpöön.
  8. Kuorrute

  9. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Laita massa pursotinpussiin.
  10. Kuplat

  11. Purista muffinsseihin raastetuista appelsiineista mehu. Siivilöi mehu ja sekoita mikroaaltouunia kestävässä astiassa mehun joukkoon liivatejauhe ja halutessasi tilkka keltaista väriainetta. Laita seos mikroaaltouuniin ja sekoita noin 15 sekunnin välein kevyesti, kunnes liivatejauhe on sulanut.
  12. Täytä vesi-ilmapallot ilmalla. Päästä kevyesti ilmaa ulos, kunnes pallo on noin pingispallon kokoinen. Pyöritä muutaman kerran ympäri, jotta pallosta tulee pyöreä. Sido pallo.
  13. Lävistä pallon ilmaton osuus cocktailtikulla ja dippaa appelsiinihyytelöön. Anna valua rauhassa. Dippaa vielä toisen kerran. Aseta cocktailtikun avulla pallot kuivumaan pystyyn esimerkiksi muovailuvahaan.
  14. Anna kuivua 16–24 tuntia. Puhkaise pallot pohjasta ja anna pallojen tyhjentyä rauhassa. Poista vesi-ilmapallo sisältä.
  15. Kasaus

  16. Pursota kuorrutetta muffinssien päälle. Koristele halutessasi strösseleillä. Asettele lopuksi muffinssien päälle yksi appelsiinipallo.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.