Siirry sisältöön
Appelsiinimutakakku

Appelsiinimutakakku

Tuhti suklaanystävän mutakakku maustuu raikkaalla ja makealla appelsiinilla. Tällä herkulla hemmottelet ystävät ja läheiset.

Appelsiinimutakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon
  • 1 appelsiini, mehu ja kuori raastettuna
  • ½ dl vehnäjauhoja

Koristeluun

  • 1 appelsiini
  • ½ dl fariinisokeria

Ohje

  1. Yhdistä teräskulhoon voi, sokerit ja suola. Laita kulho poreilevan vesikattilan päälle vesihauteeseen, niin että kulhon pohja ei osu veteen. Sekoita seosta kunnes voi sulaa. Lisää kulhoon kaakaojauhe ja paloiteltu suklaa. Sekoita välillä kunnes suklaa on sulanut. Ota kulho pois vesihauteesta ja anna jäähtyä.
  2. Lisää seokseen munat vatkaten.
  3. Sekoita joukkoon rahka, puristettu appelsiinin mehu sekä appelsiinin raastettu kuori. Lisää lopuksi vehnäjauho. Sekoita.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (20 x 25 cm). Paista 175 asteessa 30 min. Leivonnainen saa jäädä keskeltä vähän löysäksi. Jäähdytä vuoassa.
  5. Valmista koristeluun karamellisoidut appelsiinit. Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet paistinpannulle fariinisokerin kanssa. Paista keskilämmöllä viipaleita välillä käännellen n. 15 min. Koristele valmis mutakakku karamellisoiduilla appelsiiniviipaleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 29,9 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search