
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g taloussuklaata
-
2½ dl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
- 4 dl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus ja koristelu
- 100 g taloussuklaata
-
3 rkl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
-
5 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
0 kg
syötäviä kukkia
- 55 g suklaavohvelia, Kismet appelsiini
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Nosta liedeltä. Lisää joukkoon mehu.
- Lisää sokeri, rahka ja munat. Sekoita.
- Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja kaakaolla jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 23 cm).
- Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h. Jos kakku on tikulta keskeltä koettaessa vielä hyvin kostea, pidennä paistoaikaa.
- Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.
Kuorrutus ja koristelu
- Kuumenna suklaa, mehu ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes tasaista. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Tasoita tarvittaessa.
- Koristele. Juhlava kakku syntyy kukkakoristein (käytä vain syötäviä kukkia). Jos koristelet kakun makeisilla tai murennettu suklaavohvelilla, kannattaa ne asetella kakkuun kuorrutteen ollessa vielä hieman pehmeää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
337 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
43,7 g
Rasva
15,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia