Appelsiininen suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku

1 h 20 min
helppo
339 kcal / 100g
22
63

Tämä herkullinen kakku on nopea valmistaa.Valmista kakku kuitenkin etukäteen, sillä sen maku ja rakenne paranevat päivän parin päästä leipomisesta.

Ainekset

14 annosta
175 g
150 g
taloussuklaata
2 ½ dl
4 dl
sokeria
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl (= 3 tl)
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
1 rkl
kaakaojauhetta

Kuorrutus ja koristelu

100 g
taloussuklaata
3 rkl
1 tl
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Nosta liedeltä. Lisää joukkoon mehu.
  2. Lisää sokeri, rahka ja munat. Sekoita.
  3. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja kaakaolla jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 23 cm).
  5. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h. Jos kakku on tikulta keskeltä koettaessa vielä hyvin kostea, pidennä paistoaikaa.
  6. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.
  7. Kuorrutus ja koristelu

  8. Kuumenna suklaa, mehu ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes tasaista. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Tasoita tarvittaessa.
  9. Koristele. Juhlava kakku syntyy kukkakoristein (käytä vain syötäviä kukkia). Jos koristelet kakun makeisilla tai murennettu suklaavohvelilla, kannattaa ne asetella kakkuun kuorrutteen ollessa vielä hieman pehmeää.

Vinkki

Kakku on parhaimmillaan vasta 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta, joten kakku kannattaa tehdä etukäteen ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Kuorruta ja koristele kakku mielellään vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)