Appelsiinipiiras

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Appelsiinipiiras

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Aurinkoinen appelsiinipiiras on raikas tarjottava kahvipöytään. http://drsugars.blogspot.fi/2015/05/appelsiinipiiras.html

Ainekset

200 g
digestive- tai kaurakeksejä
70 g
voita
2 rkl
raastettua appelsiininkuorta
400 g
100 g
ranskankermaa
2 kpl
kananmunaa
2 ½ rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna

Ohje

  1. Murskaa keksit käsin tai blenderissä. Lisää joukkoon pehmitetty voi ja kuoriraaste. Puristele ja sekoittele massaa kunnes se on sopivaa, koostumukseltaan kostean rantahiekan oloista. Kaada keksiseos vuokaan ja painele se tasaiseksi reunoille saakka. Laita jääkaappiin vartiksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa viiden minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken huoneenlämmössä.
  2. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon ranskankerma. Lisää joukkoon myös kananmunat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita uuniin keskitasolle ja paista n. 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita pinnalle folio. Valmis piiras hyllyy vielä vähän uunista tullessaan!
  3. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, piiras on parasta ollessaan yön yli jääkaapissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö