Appelsiiniset suklaaunelmat

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Appelsiiniset suklaaunelmat

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumin lokakuun aiheena oli Yksi taikina = kolme pikkuleipää. VaniljaVillan ideoimat herkut saivat IV palkintosijan. Appelsiini-suklaapikkuleivät maistuvat parhaiten kylmän kaakaon tai ihan pelkästään maidon kanssa. Yksi perustaikina on jaettu kolmeen osaan eri makuja hakien, mutta samaa teemaa seuraten eli appelsiinia.

Ainekset

Perustaikina:

125 g Valio meijerivoita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Appelsiini-suklaaleipä:

1/3 perustaikinaa
1 appelsiini
raesokeria, kookoshiutaleita

Pikkuleivät appelsiinijäätelöllä:

1/3 perustaikinaa
appelsiinijäätelöä, tiikeri tai
appelsiinimaitojäätelöä

Appelsiinitäytekeksi:

1/3 perustaikinaa
appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Perus pikkuleipätaikina:

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. Kääri kaksi kolmasosaa kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
  3. Appelsiini-suklaaleipä:

  4. Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuori. Puolita appelsiini. Lisää appelsiinin kuori ja puolikkaan appelsiinin mehu taikinan joukkoon. Jatka taikinaa tarvittaessa vehnäjauhoilla, jos appelsiinin mehu löysentää sitä liikaa. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Muotoile taikinasta puolen sentin paksuinen pötkö pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle raesokeria ja kookoshiutaleita. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kokeile tikulla. Leikkaa viipaleiksi, kun pitko on vielä kuuma.
  6. Pikkuleivät appelsiinijäätelöllä:

  7. Ota taikina jääkaapista. Nostele pellille leivinpaperille nökäreitä parillinen määrä. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 14 minuuuttia. Jäähdytä. Lusikoi pikkuleivän päälle reilusti appelsiinijäätelöä ja laita toinen pikkuleipä päälle.
  8. Appelsiinitäytekeksi:

  9. Ota taikina jääkaapista. Kauli taikina levyksi ja ota muotilla ympyröitä. Puolesta määrästä ympyröitä, ota esim. pienellä tyllalla ympyrät keskeltä pois. Eli puolet ympyröistä on nyt kokonaisia ja puolessa on reijät keskellä. (Itse käytin piparitykkiä, jolla pursotin piparin muodot)Paista kiekkoja 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Seuraa, etteivät pala. Anna jäähtyä. Lusikoi appelsiinimarmeladia pursotinpussiin ja pursota kokonaisen kiekon reunoille rengas. Laita päälle pipari, jonka keskellä on reikä. Pursota appelsiinimarmeladia niin, että kolo täyttyy.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö