Appelsiinituorejuusto-pikamunkit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Appelsiinituorejuusto-pikamunkit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Munkit saavat uutta makua Valio Viola® appelsiini tuorejuustosta. http://www.andalusianauringossa.com/2015/04/vapun-appelsiiniset-pikamunkit.html

Ainekset

2 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
jauhettua kardemummaa
200 g
25 g
voita sulatettuna
2 tl
appelsiininkuorta raastettuna
1 kpl
kananmuna
4 dl
appelsiinin mehu
½ dl
sokeria
1 ½ rkl
maissitärkkelystä
1 ½ rkl
kylmää vettä

Ohje

  1. Valmista ensin appelsiinikastike. Mittaa appelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada seos kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä seoksen sakeutuessa ja anna jäähtyä.
  2. Munkkeja varten sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa kananmuna ja voisula tuorejuuston joukkoon ja yhdistä massa kuiviin aineksiin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pieniä palloja ja paista öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes kypsiä. Kannattaa paistaa yksi testimunkki, jonka avulla saa varmistettua oikean paistolämpötilan ja -ajan.
  4. Voit myös tehdä palloista isompia ja leikata niiden keskelle reiän, jolloin tuloksena on minimunkkirinkilöitä. Muista tehdä reiästä iso, sillä munkit turpoavat paistettaessa.
  5. Kierittele lämpimät munkit sokerissa ja tarjoile appelsiinikastikkeen kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö