Aprikoosi-valkosuklaakakku

Aprikoosi-valkosuklaakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Aprikoosi-valkosuklaakakku

Aprikoosi-valkosuklaakakku

Pehmeän makuinen kakku kevään juhliin ilahduttaa pirteällä ulkonäöllään.

Valmistusaika

Työaika
25 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

1 pkt (195 g)
Muro-keksejä
75 g

Täyte

1 ½ tlk (à 420 / 240 g)
säilykeaprikoosia
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
limettimehua
250 g
2 dl
sokeria
3 rkl
aprikoosilikööriä tai mantelilikööriä
65 g (1 dl)
valkosuklaata rouhittuna
8
liivatelehteä
4 dl
2 rkl

Koristeluun

½ tlk
säilykeaprikoosia
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) pohjan kokoisen leivinpaperin päälle.
  2. Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta 1 1/2 tlk aprikooseja esim. monitoimikoneessa, säästä 1/2 tlk ( n. 8 aprikoosinpuolikasta) kakun koristeeksi. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limettimehu, maitorahka, sokeri, likööri ja valkosuklaarouhe
  3. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä vähintään 5 t tai yön yli
  4. Koristelu: Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Koristele mantelilastuilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.