Aprikoosikiisseli ja inkiväärivaahto

Aprikoosikiisseli ja inkiväärivaahto

Mausteisen makea jälkiruoka loppuvuoden juhlakauteen. Annoksen kruunaa raikas inkiväärivaahto.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 prk (1 l)
Valio glögiä vaaleaa
1 pussi (200 g)
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
¾ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
1 dl
vettä

Inkiväärivaahto

2 dl
2 dl
2 rkl
hillottua inkivääriä tai 2 tl inkiväärisiirappia tai ripaus jauhettua inkivääriä
¾ dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Liota aprikooseja mehussa tai glögissä vähintään 2 tuntia. Lisää sokeri. Keitä kannen alla n. 10 min.
  2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Ota kattila pois levyltä. Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Pane kattila levylle. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa.
  3. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripota sokeria kuortumisen estämiseksi.
  4. Sekoita jogurttiin vaahdoksi vatkattu kerma. Hienonna hillottu inkivääri. Lisää inkivääri ja fariinisokeri.
  5. Tarjoa kiisselin lisänä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)