AURA bataattiterriini

Reseptiyhteistyö: valio-aura--reseptikilpailu

AURA bataattiterriini

Reseptiyhteistyö: valio-aura--reseptikilpailu

30 min

Kauniin keltainen, pehmeärakenteinen ja lempeän maukas alkupala tai lisäke ruokapöytään. Varma kasvissyöjän juhlavampi herkkuruoka.

Ainekset

500 g
bataattia
1 kpl
iso porkkana
30 g
½ tl
mustapippuria
1 ripaus
valkopippuria
1 ripaus
suolaa
3 kpl
munaa
100 g
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
100 g
½ dl
tuoretta ruohosipulisilppua

Koristeluun

porkkanalastuja
ruohosipulia silputtuna

Ohje

  1. Kuori ja pilko bataatti ja porkkana. Höyrytä tai keitä palat vähässä vedessä. Valuta kypsät kasvikset, lisää voi ja soseuta. Lisää joukkoon mausteet, munat ja tuorejuusto. Murustele mukaan AURA® juusto ja ruohosipulisilppu. Sekoita ja tarkista suolan määrä maistamalla. Kaada seos joko pieniin, kevyesti voideltuihin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan (1½ l). Kypsennä foliolla peitettynä, mieluiten vesihauteessa 170 asteessa noin tunti. Kumoa kypsä terriini varovasti ja koristele. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä patongin ja raikkaan salaatin kanssa. Seuraksi sopii myös smetana.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö