AURA kalkkunavoileipäkakku

AURA kalkkunavoileipäkakku

4 h 40 min
keskitaso
201 kcal / 100g
0
0

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Hyydytettävä kakku on helppo valmistaa irtopohjavuokaan. Se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä koristelua vaille valmiiksi, jotta täyte ehtii hyytyä ja maut tasoittua.

Ainekset

8 annosta

Pohja

200 g
saaristolaisleipää esim. Maalahden limppu
75 g

Täyte

2
liivatelehteä
200 g
kalkkunaleikkelettä
50 g
kurkkua
2 pientä tlk (à 220 / 140 g)
ananasrenkaita
½ rasiaa (à 200 g)
2 dl (100 g)
1 tl
sitruunapippuria
2 dl
3 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

1 pieni tlk (220 / 140 g)
ananasrenkaita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla leipä monitoimikoneessa tai raastamalla se. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele seos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna leikkele, kurkku ja ananas pieniksi kuutioiksi.
  3. Yhdistä tuorejuusto ja AURA muru. Lisää joukkoon kalkkuna, kurkku, ananas ja pippuri.
  4. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla. Anna voileipäkakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yön yli.
  6. Irrota voileipäkakku vuoasta. Koristele AURA murulla, pienillä ananaspaloilla ja yrttilehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
15 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)