AURA kalkkunavoileipäkakku

AURA kalkkunavoileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

AURA kalkkunavoileipäkakku

AURA kalkkunavoileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Hyydytettävä kakku on helppo valmistaa irtopohjavuokaan. Se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä koristelua vaille valmiiksi, jotta täyte ehtii hyytyä ja maut tasoittua.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200 g
saaristolaisleipää esim. Maalahden limppu
75 g

Täyte

2
liivatelehteä
200 g
kalkkunaleikkelettä
50 g
kurkkua
2 pientä tlk (à 220 / 140 g)
ananasrenkaita
½ rasiaa (à 200 g)
2 dl (100 g)
1 tl
sitruunapippuria
2 dl
3 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

1 pieni tlk (220 / 140 g)
ananasrenkaita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla leipä monitoimikoneessa tai raastamalla se. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele seos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna leikkele, kurkku ja ananas pieniksi kuutioiksi.
  3. Yhdistä tuorejuusto ja AURA muru. Lisää joukkoon kalkkuna, kurkku, ananas ja pippuri.
  4. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla. Anna voileipäkakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yön yli.
  6. Irrota voileipäkakku vuoasta. Koristele AURA murulla, pienillä ananaspaloilla ja yrttilehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.