Aura-kinuskipäärynät

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Aura-kinuskipäärynät

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Lämpiminä tarjottavat kinuskipäärynät saavat täydellisen parin Aura-juustosta.

Ainekset

Uunipäärynät

7 kpl
päärynää
50 g
¾ dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
¼ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
vaniljan siemeniä
3 rkl
vaahterasiirappia
½ dl
saksanpähkinöitä

Kinuski

2 dl
2 dl
fariinisokeria

Lisäksi

75 g

Ohje

  1. Halkaise päärynät ja poista siemenkota veitsellä. Voitele uunivuoka voilla ja aseta päärynät vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
  2. Valmista kauratäyte sekoittamalla keskenään huoneenlämpöinen voi, mausteet, kaurahiutaleet ja 1 rkl vaahterasiirappia. Lusikoi täyte päärynöiden päälle. Pirskottele pintaan vielä loput vaahterasiirapista ja murskaa päälimmäiseksi saksanpähkinät. Paista päärynöitä 200 °C:ssa 25-30 minuuttia.
  3. Valmista kinuski päärynöiden kypsyessä. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä seosta 8-10 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta sivuun jäähtymään.
  4. Tarjoile valmiit päärynät lämpiminä kinuskikastikkeen ja Auran kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö