AURA macaronleivokset

Reseptiyhteistyö: Valio AURA® -reseptikilpailu

AURA macaronleivokset

AURA macaronleivokset

Reseptiyhteistyö Valio AURA® -reseptikilpailu

AURA macaronleivokset

Trendikäs pikkuherkku, jossa yhdistyy ihanasti makeus, kirpeys ja homejuuston maku. Sopii hyvin juhlahetkiin tai arjen herkutteluun.

30 Henkilölle
00 arvostelua

Ainekset30 n. 30 annosta

Raparperihilloke

400 g
raparperia
½ dl
vettä
3 dl
hillosokeria

Macaronit

3 kpl
munanvalkuaista
1 ripaus
suolaa
4 dl
tomusokeria
1 ½ tl
vanilliinisokeria
155 g
mantelijauhetta
vihreää elintarvikeväriä

AURA täyte

200 g
150 g
3 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Valmista hilloke mieluiten edellisenä päivänä, jotta se ehtii kiinteytyä. Huuhdo raparperit ja paloittele ne. Kiehauta vesi, lisää raparperit ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee ja seos alkaa kuplia. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Vatkaa valkuaiset, joihin on lisätty ripaus suolaa, pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä edelleen vatkaten, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita joukkoon mantelijauhe, vanilliinisokeri ja elintarvikeväri. Ole karamellivärin kanssa varovainen. Pursota taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pyöreitä nappeja (Ø 3 cm, noin 70 kpl). Anna levätä 30 minuuttia. Paista macaronit uunin keskiosassa 170 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään tunti, jotta irrottaminen on helpompaa.
  3. Valmista AURA juustotäyte. Mittaa huoneenlämpöiset täytteen ainekset kulhoon ja sekoita. Tomusokeria voit lisätä tai vähentää makusi mukaan. Täytä leivokset. Levitä pohjista puolille raparperihilloketta ja toisille AURA juustotäytettä, molempia kukkurainen teelusikallinen. Paina täytepinnat yhteen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.