AURA päärynä-suklaakakku

Reseptiyhteistyö: Valio AURA® -reseptikilpailu

AURA päärynä-suklaakakku

AURA päärynä-suklaakakku

Reseptiyhteistyö Valio AURA® -reseptikilpailu

AURA päärynä-suklaakakku

Ihana suklainen kakku, jossa homejuusto maukkaana makuyllätyksenä. Varma kahvipöydän kuningatar.

20 Henkilölle
22 arvostelua

Ainekset20 n. 20 annosta

Pohja

1 dl
Valio kermaa tai kermamaitoa
100 g
tummaa suklaata
250 g
Valio voita tai Valio Oivariini® rasvaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 kpl
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
maissitärkkelystä
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 tlk
säilykepäärynöitä sokeriliemessä
2 kpl
liivatelehteä
2 dl
1 prk
Valio AURA® Pehmeää juustoa
2 rkl
tomusokeria

Suklaakuorrutus

200 g
tummaa suklaata
3 dl
Valio vaahtoutuvaa kermaa
100 g

Koristeluun

pari viipaletta tuoretta päärynää
Valio AURA® juustomuruja

Ohje

  1. Leivo ensin kakku. Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaakerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja juusto kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vedestä puristetut, pehmeät liivatteet ja sokeri. Tarkista makeus. Kaada muovikulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Valmista sitten suklaakuorrutus. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja kuumenna hitaasti liedellä tai mikrossa, kunnes suklaa liukenee. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja nosta jääkaappiin odottamaan. Vaahdota jäähtynyt kerma-juustoseos kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös suklaa-seos.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa päärynät (ei tarvitse valuttaa) ohuiksi viipaleiksi ja lado ensimmäiseen väliin päärynöitä ja niiden päälle AURA® kermavaahtoa. Tee toinen väli samoin. Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Koristele kakku ja tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.