Äyriäislautanen surf 'n' turf ja Kippari-dippi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Äyriäislautanen surf 'n' turf ja Kippari-dippi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

12 h

Prinsessakeittiö http://www.prinsessakeittio.fi

Ainekset

500 g
pakastettuja äyriäisiä
170 g
pekonia
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
punainen chili
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
ruokokidesokeria
puolikkaan limen mehu
(suolaa)
1 dl
kuohukermaa
100 g
Valio Kippari® juustoa

Ohje

  1. Sulata äyriäiset hitaasti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Valuta ja kuivaa sulaneet äyriäiset hyvin. Kuumenna uuni 225-asteeseen, levitä pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa rapeiksi. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa pekonit saksilla ohuiksi suikaleiksi. (Valmista juustodippi tässä vaiheessa.) Siivuta chili ja hienonna valkosipuli ja laita sivuun odottamaan. Irrota seepioista lonkerot ja leikkaa loppu noin sentin levyisiksi renkaiksi tai nauhoiksi. Kuumenna iso paistinpannu todella kuumaksi. Laita pannuun öljy, chili ja valkosipuli ja heti perään seepiat. Paista 3-5 minuuttia, lisää sokeri ja katkaravut. Paista vielä noin minuutti tai kunnes ravut punehtuvat. Ota pannu liedeltä ja purista äyriäisten päälle limen mehu. Lisää lopuksi pekonisuikaleet ja tarjoile heti lämpimän juustodipin kanssa.. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kiehuvaksi. Kerman kuumentuessa leikkaa Kippari-siivuista reunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää juusto kuumaan kermaan ja sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö