Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kypsää banaania
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
Pinnalle
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 0 kg saksanpähkinää rouhittuna
Jaa resepti
Ohje
- Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahtoon yksitellen ja hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja karkeasti rouhitut pähkinät.
- Sekoita banaanisose voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita hyvin.
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka (voit käyttää korppujauhojen asemesta vuoan "jauhottamiseen" kookoshiutaleita). Kaada taikina vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä. Kakun maku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
- Tee kakulle kuorrutus ennen tarjoilua. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua kunnes seos on sopivan juoksevaa. Kaada kuorrutus kakulle. Ripottele päälle pähkinää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
290 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
43,6 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- saksanpähkinää