Banaani-pähkinäkakku

Banaani-pähkinäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Banaani-pähkinäkakku

Banaani-pähkinäkakku

Mehevä banaani-pähkinäkakku saa päälleen sitruunaisen tomusokerikuorrutuksen.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset25 palaa

25 palaa
2
kypsää banaania
100 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 dl
saksanpähkinöitä rouhittuna

Pinnalle

2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
saksanpähkinää rouhittuna

Ohje

  1. Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahtoon yksitellen ja hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja karkeasti rouhitut pähkinät.
  2. Sekoita banaanisose voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita hyvin.
  3. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka (voit käyttää korppujauhojen asemesta vuoan "jauhottamiseen" kookoshiutaleita). Kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä. Kakun maku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
  5. Tee kakulle kuorrutus ennen tarjoilua. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua kunnes seos on sopivan juoksevaa. Kaada kuorrutus kakulle. Ripottele päälle pähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›