Banaanikakku

Banaanikakku

Banaanikakku tuo mieleen kypsien banaanien ja mausteiden tuoksun. Tässä leivonnaisessa ovat parhaita ruskeapilkullisiksi kypsyneet banaanit. Banaanikakun maku paranee säilytyksessä entisestään ja mausteet tulevat esiin.

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
2
(luomu)kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
100 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 (n. 350 g)
kypsää banaania (n. 2 dl soseena)
2 dl

Kuorrutus

½ dl
100 g
taloussuklaata

Koristeeksi

saksanpähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni päälle. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka voilla. Korppujauhota se.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sulata voi.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita voisulaan banaanisose ja jogurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min. Peitä kakku kypsennyksen loppupuolella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  6. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
  7. Kuorrutus

  8. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Kuumenna kerma ja taloussuklaa kattilassa. Sekoita, kunnes tasaista. Valuta kakun pinnalle. Koristele pähkinärouheella tai kokonaisilla pähkinöillä.
Vinkki

Vinkki

* Valitse kakkuun mieluiten täysin kypsiä, ruskeapilkullisia banaaneja.* Voit tehdä kakun myös ilman kuorrutusta. Sihtaa tällöin sen pintaan tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›