Bataatti-porkkanasosekeitto

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Bataatti-porkkanasosekeitto

Bataatti-porkkanasosekeitto

Samettinen sosekeitto maistuu takuuvarmasti koko perheelle. Lempeä, helposti lusikoitava sulatejuusto taittaa sopivasti juuresten makeutta ja viimeistelee keiton täyteläiseksi. Keiton voi halutessaan koristella paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
sipuli
1 (500 g)
bataatti
3 (300 g)
porkkanaa
1
valkosipulin kynsi
8 dl
vettä
1 ½
kasvisliemikuutiota
½ pkt (à 250 g)
1 dl
½ tl
suolaa
2 rkl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi bataatti, porkkanat ja sipuli. Halkaise valkosipulin kynsi. Lisää ne, vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi, 20 - 30 min, riippuen palojen koosta.
  2. Soseuta keitto. Lisää Koskenlaskija Ruoka ja notkista sopivaksi maitojuomalla. Mausta.
  3. Tarjoile keitto halutessasi kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Yhdistä kulhossa 2 dl Valio turkkilaista jogurttia, ½ dl Valio appelsiinitäysmehua, 1 rkl hienonnettua persiljaa ja 1 rkl ruohosipulia sekä ripaus suolaa. Lusikoi yrttijogurttia sosekeittoannoksien pinnalle.
Lisukkeeksi
Yrttijogurtti
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›