Bataattinachot

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Bataattinachot

Bataattinachot

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Bataattinachot

Itse tehdyt tortillasipsit eli nachot ovat rouskuvan herkullisia. Bataatilla maustettuna ne maistuvat erityisen syksyisiltä.

6 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

Bataattitortillat

3 ¼ dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
leivinjauhetta
¾ dl
rypsiöljyä
1 dl
bataattisosetta
2 ¼ dl
kuumaa vettä

Nachojen paistamiseen

3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa

Täytteet

200 g
jauhelihaa
50 g
1 dl
säilykemaissia
200 g
salsaa
150 g
100 g
jalapenoja
1 nippu
korianteria

Ohje

  1. Bataattitortillat

  2. Valmista tortillat yhdistämällä kuivat aineet keskenään. Sekoita kypsä bataattisose veden kanssa ja lisää jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös öljy ja muotoile käsin taikinasta tasaista.
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan jauhotetun pöydän päällä. Pyöritä taikinat palloiksi ja painele sormin ohuemmiksi. Kauli palat ohuiksi tortillaletuiksi.
  4. Paista tortillat kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmilta puolin, kunnes pinta saa hiukan väriä. Siirrä jäähtymään.
  5. Nachojen paistaminen

  6. Leikkaa valmiista bataattitortilloista kolmionmuotoisia nachoja ja pyörittele ne öljyssä sekä pienessä määrässä suolaa. Paahda rapeiksi 225 °C:ssa uunissa muutaman minuutin ajan.
  7. Täytteet

  8. Lado valmiita bataattinachoja pellille ja lisää päälle kypsennettyä jauhelihaa, juustoa sekä muita täytteitä. Paista vielä hetken uunissa kunnes juusto sulaa.
  9. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.