Biscoff-kierteet

Reseptiyhteistyö: Riku Laine

Biscoff-kierteet

Biscoff-kierteet

Reseptiyhteistyö Riku Laine

Biscoff-kierteet

Helsingin huippuravintoloissa työskennellyt kokki Riku Laine vei perinteiset korvapuustit aivan uudelle tasolle: tämä herkku kätkee sisäänsä pullataikinaa, Biscoff-keksitahnaa sekä Valion uutta kanelikreemiä. Joko leivotaan?

20 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset20 Henkilölle

5 dl
50 g
tuorehiivaa
2
munaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
16 dl
vehnäjauhoja
2 dl

Täytteeksi ja koristeeksi

400 g
Biscoff-keksitahnaa
1 prk
1 prk
tomusokeria

Voiteluun

muna

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita.
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista vähitellen samalla hyvin vaivaten. Lisää myös Oivariini viimeisen jauholisäyksen yhteydessä.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, 30–40 min.
  4. Tee taikinasta kaksi levyä. Kauli taikinat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi n. 30 x 40 cm levyiksi.
  5. Jaa Biscoff-tahna ja kanelikreemi levyille, levitä tasaisesti. Jätä yläreunasta n. 3 cm tyhjäksi.
  6. Rullaa taikinat ja leikkaa n. 2.5 cm:n paksuisia kierteitä. Aseta kierteet leivinpaperille uunipelleille. Voitele kananmunalla.
  7. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  8. Keitä kinuskikerma kattilassa paksuksi kinuskiksi, n. 10 min. Valuta kinuski pullien päälle. Sirota pinnalle tomusokeria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.