Ujo kerma

Valion ruokablogi

Äitienpäivänä herkuttelee koko perhe

Toukokuun toinen sunnuntai lähestyy ja silloin vietetään äitienpäivää. Vaikka itse ei olisi äiti, ei tämä juhla jää moneltakaan viettämättä. Olkoon elämäntilanne lähes millainen tahansa, on äitienpäivä useimmilla aina jollain lailla läsnä, vaikkakin vain ajatuksina.

Silloin kun perheessä on pieniä lapsia, tuntuu, että äitienpäivä on lapsille tärkeämpi juttu kuin äidille. Itse tehdyt kortit tai pienet askartelut ovat tärkeässä roolissa äidin muistamisessa. Ja entäs sitten ne herkut?

Äitienpäivän herkuttelusta on iloa koko perheelle. Useat perheenisät tai aikuisikään tulleet lapset huolehtivat herkutteluista viemällä päivänsankarin ravintolaan äitienpäivälounaalle. Tämä on oikein tervetullut vaihtoehto, sillä näin keittiö pysyy siistinä ja kaikki saavat vatsansa täyteen. Luulenpa kuitenkin, että jos tie miehen sydämeen menee vatsan kautta, niin ei se viisaus kaukana ole naisenkaan osalta. Aamupala sänkyyn on oikeastaan aika helppo, mutta niin sydämellinen tapa aloittaa päivä. Pienten lasten kanssa kannattaa muistaa, että vaikka aamupala on äidille, niin tarjottimelle kannattaa varata jotakin naposteltavaa myös lapsille. Tai sitten tekee vaan niin ison annoksen, että lapsillekin riittää. Siinä on sitä jakamisen iloa!

Tarjoiluehdotuksia

Tässäpä olisi yksi ihana aamiainen vällyn alla nautittavaksi; Herkullinen voileipä, hyvää kahvia, mieluiten Caffè latte, tuoremehua ja tietysti kakkuakin heti aamusta… vaikka nopeasti aamulla valmistettava Helppo äitienpäiväkakku. Toisaalta simppelisti aamutee ja kardemummavohvelit maistuisivat. Tai ehkä sittenkin jotain muuta.... Onneksi äitienpäivänä ei monen äidin tarvitse valita aamiaistaan itse, joten ei synny valinnan tuskaa!
 

Itse valmistettu ateria on sitten askel pidemmälle. Tai sanotaanko vaikka, että kokkausyrityskin on ihana lahja!  Ei pidä unohtaa sitä, että ajatus on kauneinta. Kuulostaa kliseeltä, mutta kun joku on miettinyt valmistettavat ruoat valmiiksi ja on vielä valmis tekemään ne, niin silloin maistuu vielä yhdessä kokkaaminen. Ruokaohjeitahan löytyy palvelustamme tällä hetkellä 1400, joten eiköhän sieltä löydy mieluisia ruokia valmistettavaksi.

Iloa kaikille äideille!

 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi