Ujo kerma

Valion ruokablogi

Äitienpäivänä sydämet sulavat brownie-jäätelökakulla!

Äitienpäivänä hemmotellaan äitiä kaikin tavoin. Äitienpäiväkakulla sen sijaan nautiskelee koko perhe! Tässä on kakku, joka kylmyydestään huolimatta ei jätä ketään kylmäksi! Rakenna browniepohjan päälle herisyttävän herkullinen jäätelön, Nutellan ja suolapähkinöiden vallankumous.

sulatettu suklaaIsolle tai pienemmälle porukalle – oman maun mukaan!

Itse tehty jäätelökakku on taivaallista, sillä siinä ei makuja säästellä! Kakkupohjana on suklainen ja mehevä brownie, joka valmistetaan irtopohjavuokaan.  Runsas jäätelökerrostuma syntyy suklaa- ja vaniljajäätelöstä, jonka sisuksiin upotetaan Nutellaa, suklaamakeisia  ja suolapähkinöitä. Jos haluat enemmän kesäfiilistä, rakenna makumaailma marjaiseksi käyttämällä mansikka- ja vaniljajäätelöä, lisäämällä kerroksiin mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita tai vadelmia. Mutta brownie-pohjaa en vaihtaisi!

Ohjeella tulee tarjottavaa isommallekin porukalle, jolloin tarjottavaa riittää useammalle sukupolvelle. Jos haluat pienemmän kakun, valmista brownie ohjeen mukaan ja täyte puolitettuna.

Hauska koristeluvinkki on painaa jäätelötuutti vinoittain kakun päälle – jos vaan pakastimeen mahtuu! :)

Jäätelökakku

Jäätelökakku

TTTTT
b
4
h
16
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h 50min

Valmistusaineet

Brownie-pohja
100  g taloussuklaata
100  g Valio voita
2  dl sokeria
munaa
2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
1  tl vaniljasokeria
2  dl suolapähkinöitä ja/tai pähkinöitä rouhittuna
Täyte
1  l vaniljajäätelöä
1  l suklaajäätelöä
1  prk  (n. 350 g) suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella
1  dl suolapähkinöitä
200  g makeisia
jäätelötuutti
Pinnalle
½  dl Valio kuohukermaa
50  g taloussuklaata
50  g makeisia

Valmistusohje

  • Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä.

  • Lisää sokeri ja munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).

  • Paista 175 asteessa 20 min. Nosta pöydälle jäähtymään, älä irrota kakkupohjaa vuoasta.

  • Nosta jäätelöt huoneenlämpöön hetkeksi, jotta ne pehmenee.

  • Levitä jäähtyneelle pohjalle suklaajäätelö. Lusikoi sen päälle suklaa-pähkinälevite, lisää pähkinät ja paloitellut makeiset. Levitä pinnalle lopuksi vaniljajäätelö ja paina jäätelötuutti päälle hiukan vinottain. Nosta kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

  • Irrota kakku vuoasta, käytä apuna kuumaan veteen kastettua veistä tai lastaa. Kuumenna kerma kattilassa, lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes tasaista. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakastike kakun pinnalle. Koristele makeisilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullista äitienpäivää koko perheelle!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi