Ujo kerma

Valion ruokablogi

Anna AURA luumupiirakan yllättää

Jos rakastat AURA juustoa, niin tartu tähän! Makean piirakan ohje on ihastuttanut maistajiaan, vaikka suolaisen homejuuston, luumujen ja valkosuklaan yhdistelmä ensin saattaa epäilyttääkin. Tämä piirakka nousi omalle suosikkilistalleni heti. Kokeile sinäkin – jos rakastat.

Rakastaa, ei rakasta, rakastaa…

Mitenkäs se sanonta menee? AURA juustoa joko rakastaa tai vihaa. Tämä on hurjan vahva ilmaisu, mutta se on varmaan lähellä totuutta. Siinä vaiheessa kun taipuu rakastamisen puolelle, on aika leipoa tämä piirakka!  Sinihomejuuston, pähkinän, kirsikkahillon, tuoreiden luumujen ja valkosuklaan yhdistäminen herätti kieltämättä pientä ihmetystä. Itse olin totaalisen myyty piirakalla ja onnekseni sen makumaailma maistui myös muille. AURA ja makea leivonnassa toimii! Samalla suosittelen kuola-arvoasteikolla kympissä olevaa kollegani Annan ohjetta, jossa AURA juusto ja kinuski yhdistyvät unelmaisesti AURA kinuskitäytekussa.

Piirakkapohjan jippoja

aura-luumupiirakkaPiirakkapohjan valmistamisessa kokeilin jotakin uutta. Voitelin piirakkapohjan keltuaisella ja pistin jääkaappiin. Tämä teki piirakkapohjan pinnasta rapsakamman. Samalla se kiinnitti pohjan päälle ripoteltavat pähkinämurut kiinni, jolloin ne pysyivät tasaisesti piirakassa muita täytteitä lisättäessä. Tuoreista luumuista irtoava neste aiheutti aluksi harmaita hiuksia, sillä en halunnut luopua näistä hedelmistä millään, ne sopivat AURA juuston kanssa niin hyvin! Siihen löytyi ratkaisu – herkullisen hillon päälle ripoteltava korppujauho. Se imee itseensä luumuista irtoavan nesteen ja piirakkapohja ei vety. Kaikella on tässä tehtävänsä, joten ethän unohda sitä.

Piirakan teko on kuitenkin helppoa. Rennoin käsin saat piirakasta herkullisen ja näyttävän. Ns. kuola-arvo tässäkin on taattu!

Jos siis rakastat, rakasta leipomalla!

AURA luumupiirakka

AURA luumupiirakka

TTTTT
b
4
h
38
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 5min

Valmistusaineet

1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
1  dl sokeria
valkuainen
3  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
keltuainen
1  dl  (45 g) hassel- tai saksanpähkinärouhetta
Täyte
350 - 400 g tuoreita luumuja
100  g valkosuklaata
1  pkt  (170 g) Valio AURA® juustoa
1 ½  dl kirsikkahilloa Kokeile myös Avaa/sulje
2  rkl korppujauhoja
100  g  () karhunvatukoita

Valmistusohje

  • Sekoita Oivariini, sokeri ja valkuainen. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan.

  • Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille 2 cm:n korkeudelle.

  • Riko keltuaisen rakenne. Voitele piirakkapohja keltuaisella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Nosta jääkaappiin n. 30 min. Valmistele sillä välin täyte.

  • Pese luumut, halkaise ja poista kivet.

  • Rouhi valkosuklaa hyvin karkeasti. Viipaloi AURA.

  • Levitä hillo tekeytyneelle piirakkapohjalle. Ripottele päälle korppujauho.

  • Lisää luumut väljästi halkaistu puoli alaspäin. Levitä AURA palat luumujen välisiin rakoihin. Ripottele päälle valkosuklaa ja karhunvatukat.

  • Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35 min.

  • Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi