23.2.2016
Blinien parhaat seuralaiset
Bliniaika on kuumimmillaan kun ilma on kylmimmillään! Bliniaterialla nousevat päärooliin blinien kanssa tarjottavat lisukkeet. Mäti ja smetana ovat vahvasti korkeimmalla korokkeella. Mitä muuta blinien kanssa voisi tarjota?
Voissa paistetut blinit tarvitsevat aina kaverikseen herkullisen lisukkeen. Lisukkeet ja kattaus luovat aterian luonteen, mutta yksikin lisukevaihtoehto blineille riittää.
Perinteisin ja juhlavin tapa tarjota blinit on päällystää ne mädillä ja smetanalla sekä hiennonetulla sipulilla, rouhitulla mustapippurilla ja kenties tillinoksalla. Blinien kanssa soveltuvat monet muutkin suolaiset lisukkeet ja täytteet - hyviä vaihtehtoja löytyy esim. uuniperunoiden täytteistä.
Jos blinit päätyvät pääateriaksi, kannattaa niiden kanssa tarjota ruokaisampia lisukkeita, kuten graavi- tai kylmäsavulohta ja kananmunaa, sekä vihersalaattia.
Blinien lisukkeita
Valitse suosikkisi blinille tai rakenna ruokapöytääsi herkullinen ja näyttävä blinibuffet laittamalla tarjolle useampia pikkusuolaisia lisukkeita.
Juhlava
Mäti (kirjolohen, siian, muikun, silakan, kiisken mäti ja/tai kaviaari) & smetana, hienonnettu sipuli ja mustapippuri ja tuore tilli.
Perinteinen
Helpot ja nopeat
Maustetut salaattijuustot
Valio AURA muru sellaisenaan tai kermavaahtoon sekoitettuna
Ruokaisat
Kylmäsavulohi, graavilohi ja piparjuurikermavaahto
Katkaravut tai korianterikatkaravut
Kinkkutäyte
Kasvis
Kevyemmät
Savulohitäyte
Mätimousse
Talvisin terveisin,
Blinit
Valmistusaineet
Blinitaikina |
|
5 dl | Valio täysmaitoa |
25 g | hiivaa |
2 ½ dl | tattarijauhoja |
1 ¼ dl | vehnäjauhoja |
3 | keltuaista |
1 prk (200 g) | Valio kermaviiliä |
½ tl | suolaa |
3 | valkuaista |
Paistamiseen |
|
Valio voita | |
Tarjoiluun |
|
2 prk (à 120 g) |
Valio Eila® smetanaa Kokeile myös |
3 | sipulia hienonnettuna |
mätiä yhtä tai useampaa lajia | |
tilliä |
Valmistusohje
-
Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
-
Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
-
Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
-
Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
-
Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
-
Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä
GLUTEENITTOMAT BLINIT
-
* Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.
Kommentit ()
Kirjoita oma kommenttisi
Kiitos!
Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.
Sinun kommenttisi
Kiitos!
Käyttäjien julkaisemat sisällöt esitarkistetaan ennen kuin ne tulevat näkyviin Valio.fi-palveluun. Tämän jälkeen ne näkyvät palvelussa normaalisti.