Ujo kerma

Valion ruokablogi

Blinien parhaat seuralaiset

Bliniaika on kuumimmillaan kun ilma on kylmimmillään! Bliniaterialla nousevat päärooliin blinien kanssa tarjottavat lisukkeet. Mäti ja smetana ovat vahvasti korkeimmalla korokkeella. Mitä muuta blinien kanssa voisi tarjota?

Voissa paistetut blinit tarvitsevat aina kaverikseen herkullisen lisukkeen. Lisukkeet ja kattaus luovat aterian luonteen, mutta yksikin lisukevaihtoehto blineille riittää.

Perinteisin ja juhlavin tapa tarjota blinit on päällystää ne mädillä ja smetanalla sekä hiennonetulla sipulilla, rouhitulla mustapippurilla ja kenties tillinoksalla. Blinien kanssa soveltuvat monet muutkin suolaiset lisukkeet ja täytteet - hyviä vaihtehtoja löytyy esim. uuniperunoiden täytteistä.

Jos blinit päätyvät pääateriaksi, kannattaa niiden kanssa tarjota ruokaisampia lisukkeita, kuten graavi- tai kylmäsavulohta ja kananmunaa, sekä vihersalaattia.

Blinien lisukkeita

Valitse suosikkisi blinille tai rakenna ruokapöytääsi herkullinen ja näyttävä blinibuffet laittamalla tarjolle useampia pikkusuolaisia lisukkeita.

Juhlava

Mäti (kirjolohen, siian, muikun, silakan, kiisken mäti ja/tai kaviaari) & smetana, hienonnettu sipuli ja mustapippuri ja tuore tilli.

Perinteinen

Sienisalaatti

Helpot ja nopeat

Maustetut salaattijuustot
Valio AURA muru sellaisenaan tai kermavaahtoon sekoitettuna

Ruokaisat

Kylmäsavulohi, graavilohi ja piparjuurikermavaahto
Katkaravut tai korianterikatkaravut
Kinkkutäyte

Kasvis

Avokadotäyte
Tomaattinen chili-tuorejuustosalaatti

Kevyemmät

Savulohitäyte
Mätimousse

Talvisin terveisin,

Blinit

Blinit

TTTTt
b
15
h
207
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h 15min

Valmistusaineet

Blinitaikina
5  dl Valio täysmaitoa
25  g hiivaa
2 ½  dl tattarijauhoja
1 ¼  dl vehnäjauhoja
keltuaista
1  prk  (200 g) Valio kermaviiliä
½  tl suolaa
valkuaista
Paistamiseen
Valio voita
Tarjoiluun
2  prk  (à 120 g) Valio smetanaa Kokeile myös Avaa/sulje
sipulia hienonnettuna
mätiä yhtä tai useampaa lajia
tilliä

Valmistusohje

  • Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.

  • Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.

  • Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.

  • Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.

  • Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.

  • Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä

GLUTEENITTOMAT BLINIT
  • * Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi