Ujo kerma

Valion ruokablogi

caffe mocha

Café mocha & oma herkkuhetki

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö suklaata ja kahvia olisi tarkoitettu toisilleen. Niin rikkaita ja täynnä syvyyttä ne mauiltaan ovat, toinen täyteläinen ja toinen paahteinen. Kun ne kohtaavat höyryävän kuuman ja makujaan pehmentävän maidon hennon kermavaahtopilven alla, toivot että kahvihetkesi kestäisi ikuisesti.

Kahvi- ja herkkuhetki samassa

Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa ja kahvi kuuluu olennaisena osana moneen päivän hetkeen. Monen kahvilasuosikki café mocha valmistuu helposti myös kotona ja huomattavasti kahvilahintoja edullisemmin. Mochan pohjana on itse asiassa latte eli yksi kolmasosa espressoa ja kaksi kolmasosaa höyrytettyä maitoa, mutta mochaksi kahvijuoman tekee suklaakastike ja kermavaahto. Valmista tämä jälkkärimäinen kahvi vaikka ihan omaan herkutteluun tai yllätä perhe ja kyläilijät. Tämä resepti on erityisesti omiaan, jos ei pidä makeista kahvijuomista.

Päästä sisäinen baristasi irti ja tee täydellinen mocha kotona

Näillä vinkeillä café mochasi hipoo täydellisyyttä:

Tuore kahvi on must! Tee espresso tai tumma kahvi mahdollisimman tuoreesta kahvista. Pidä tavoitteena espressolle aina hyvää cremaa. Vastajauhetuista pavuista valmistettu espresso on yksinkertaisesti parasta. Valitse paahtoaste mielesi mukaan ja kokeile erilaisia. 

Hyvän suklaan salaisuus on 100  %:ssa tummassa suklaassa, jota kannattaa olla aina kotona jemmassa. Paras suklaakastike syntyy sulattamalla mikrossa suklaapalat täydelliseksi kastikkeeksi suoraan lasin pohjalle.

Mitä maitoa? Kahvijuoman samettinen rakenne syntyy maidosta, jossa on jonkin verran rasvaa eli rasvaton maito kannattaa unohtaa. Suosittelen Valio kahvimaitoa, joka on kehitetty kahviasiantuntijoiden kanssa. Tuotteen tavallista maitoa korkeampi proteiinitaso ja 2 % rasvapitoisuus tekevät siitä ihanteellisen niin maun kuin vaahtoutuvuudenkin osalta. Maitovaahto on onnistunut, jos ripaus sokeria pysyy hetken sen päällä.

Kaiken kruunaa maitovaahdon ja kevyesti vatkatun kerman yhdistelmä ja ripaus kaakaojauhetta!

Ihana vinkki: käytä tumman suklaan tilalla valkosuklaata!

Cafè mocha

Cafè mocha

ttttt
b
0
h
1
Vaikeusaste: helppo
o
10min

Valmistusaineet

1  dl espressoa tai tummaa kahvia
6  pala tummaa suklaata
4  dl Valio kahvimaito laktoositon
1  dl Valio Eila® laktoositon vispikerma UHT

Valmistusohje

  • Laita mikronkestävän lasin tai mukin pohjalle 3 suklaapalaa ja sulata mikrossa pienimmällä teholla 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.

  • Kuumenna maito kattilassa tai maidonvaahdottimella kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Ideaali lämpö maidolle on 60-65 astetta.

  • Vaahdota kerma kevyesti vatkaten. Vaahto saa jäädä hieman löysäksi.

  • Valmista espresso.

  • Kokoa kahvijuoma: kaada sulaneen suklaan päälle kuumaa maitoa, valuta päälle espresso ja lusikoi päälle kermavaahtoa.

  • Sekoita juoma.

Vinkki
  • Voit valmistaa juoman myös vahvasta suodatinkahvista tai korvata tumman suklaan valkosuklaalla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Alkoiko tekemään mieli kahvia? Herkullisia kahvihetkiä toivotellen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi